chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Interviews

  Onderwerpen die gevoelig liggen of taboe zijn, bespreek je best in een interview. Ook mensen die stiller zijn of die hun mening moeilijk verwoorden, bevraag je beter via een interview dan via een groepsgesprek.

  Het voordeel van een interview is dat je kan doorvragen naar persoonlijke motivaties, gedachten en ideeën. Dat is in een groepsgesprek niet altijd mogelijk. Het nadeel van een interview is dat het tijdsintensief is en dat je geen algemene conclusies kan trekken die voor de hele doelgroep gelden. Ook kan je als interviewer onbewust de geïnterviewde beïnvloeden door de manier waarop je vragen stelt.

  Tips!

  • Beperk de duur van het interview tot maximaal een uur. Een interview is immers een vrij intensief gesprek en vergt veel van de geïnterviewde.
  • Zijn de mensen in armoede die je wilt bevragen het niet gewend om geïnterviewd te worden, interview dan ze in duo's. De geïnterviewden voelen zich dan gesteund door elkaar en gaan makkelijker vrijuit praten. 
  • Interview je mensen in armoede over thema's die gevoelig liggen, laat de geïnterviewde dan de gesprekslocatie kiezen. Hij zal zich daar meer op zijn gemak voelen en dat vergroot de kans dat hij open en eerlijk spreekt.