chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Kind en Gezin lanceert de app ‘Mijn Zwangerschap’ met informatie op maat

  Looptijd: 16 mei 2019 tot 31 jul 2019

  Uit een bevraging van Kind en Gezin bij aanstaande ouders bleek expliciet de nood aan informatie op maat tijdens de zwangerschap. Daarom ontwikkelde Kind en Gezin een app met een tijdslijn die de zwangerschap volgt.

  Nood aan informatie
  Zwangere vrouwen voelen zich soms onzeker en ze zijn ongerust of alles wel goed gaat. Ze gaan vaker dan vroeger op consultatie bij een arts of vroedvrouw. Aanstaande ouders zoeken ook online naar informatie over zwangerschap en geboorte. Ze zoeken verhalen van andere ouders om zich voor te bereiden op het ouderschap. Vaak maken ze zo kennis met Kind en Gezin.

  Met de onlinetoepassing ‘Mijn Zwangerschap’ krijgen aanstaande ouders voortaan heldere digitale informatie op maat, op een laagdrempelige en klantvriendelijke manier.

  Tijdslijn volgt de zwangerschap
  Aan de hand van een tijdslijn die de zwangerschap volgt, krijgen toekomstige mama’s en papa’s nuttige informatie op maat. Wie een profiel aanmaakt met de vermoedelijke bevallingsdatum, krijgt week na week tips, leuke weetjes, heldere en correcte informatie en getuigenissen op maat.

  Naast een persoonlijke tijdslijn staat er een overzicht van folders, brochures en checklists. Die checklists zijn een handig geheugensteuntje. Wanneer kun je best op zoek gaan naar kinderopvang? Hoe kun je je voorbereiden op de bevalling? Wanneer moet je je werkgever inlichten? Ouders kunnen ook zelf dingen aanvullen die ze niet uit het oog willen verliezen.

  Integratie met Uit in Vlaanderen via #kgzwanger
  Samen met ‘Uit in Vlaanderen’ biedt ‘Mijn zwangerschap’ via de woonplaats ook een overzicht van activiteiten in de buurt. Alle aanbieders van activiteiten rond zwangerschap en geboorte kunnen hun activiteit op ‘Uit in Vlaanderen’ voorzien van de tag #kgzwanger. Zo zien (aanstaande) ouders in een oogopslag waar ze in hun buurt terechtkunnen.

  Surf voor meer informatie naar Mijn Kind en Gezin. Klik op ‘Mijn Zwangerschap’ en maak een profiel aan met een digitale sleutel.