chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
    Terug naar overzicht Stuur een e-mail

    Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
    U ontvangt een kopie van uw bericht.

    Terug naar overzicht Chat met ons
    Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
    Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

    Kruispuntbank Vlaanderen

    4.024.891.056

    # transacties Kruispuntbank.Vlaanderen in 2019

    Met het programma Kruispuntbank.Vlaanderen geeft Informatie Vlaanderen vorm aan het Vlaams overheidsdata-ecosysteem van de toekomst. We werken hiervoor samen met alle partijen die nood hebben aan informatie van de overheid of informatie voor de overheid ter beschikking hebben. Dit omvat zowel lokale, regionale en federale overheden als partners in de private sector.

    De belangrijkste belanghebbenden van Kruispuntbank.Vlaanderen zijn de burger en de ondernemer: zij kunnen genieten van de voordelen van beter functionerende overheden en genieten van de extra tijd die ze krijgen doordat ze geen omslachtige en overbodige formulieren meer moeten invullen. De overheid vraagt niet wat ze al weet. En dat scheelt.

    De kern van het programma wordt gevormd door een modulair digitaal platform dat verder bouwt op de sterktes van MAGDA en de Geografische Data Infrastructuur.

    Het platform vervult drie basisfuncties:

    • Data vlot toegankelijk maken in de vorm die best aansluit bij ieders behoeften. Hiervoor worden gestandaardiseerde API’s (Application Programming Interface) aangeboden.

    • De kwaliteit van de data verzekeren. We gebruiken standaarden uitgewerkt binnen onder meer OSLO of INSPIRE.
    • De integriteit van de data verzekeren zodat geen derde partij tijdens transport de mogelijkheid heeft de gegevens te wijzigen en, in geval van persoonsgegevens, de partners te ondersteunen bij het vertrouwelijk en beveiligd verwerken van de data doorheen het volledige proces.

    Het programma exploreert eveneens nieuwe domeinen.

    Het Vlaanderen Radicaal Digitaal project Slimme Subsidies wil de subsidieprocessen binnen de Vlaamse overheid stroomlijnen en ondersteunen. Hiervoor worden generieke modules op het platform toegevoegd die het automatisch berekenen en evalueren van subsidieaanvragen mogelijk maken. Het project zorgt daarnaast via een subsidieregister voor verhoogde transparantie over uitgekeerde subsidiestromen vanuit de Vlaamse overheid.

    Het project Logisch Datawarehouse, tot slot, werkt functionaliteiten uit gericht op analyse-doeleinden en artificiële intelligentie (AI). Hierbij worden ook de uitdagingen op vlak van big data en Internet of Things niet uit de weg gegaan. In dit project worden de krachten gebundeld met Het Facilitair Bedrijf en de Vlaamse Statistische Autoriteit.

     

    "Het gegevensdelingsplatform MAGDA stimuleerde de online verkoop van abonnementen en maakte de rijen aan het loket een pak korter."
    Sam Verhoeven, De Lijn