chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Leef zonder filter. Campagne over mentale zelfzorg voor jongeren tussen 16 en 24 jaar

  Looptijd: 15 jan 2018 tot 30 jun 2018

  Een nieuwe campagne wil het taboe over psychische problemen doorbreken. Ze wil jongeren tussen 16 en 24 jaar aanmoedigen om met familie, vrienden en klasgenoten te praten als ze zich mentaal niet fit voelen.

  Taboe doorbreken
  Hoe gaat het eigenlijk écht met jou? Op die vraag vind je geen antwoord op Instagram of Facebook. Daar lijkt alleen plaats te zijn voor succesverhalen en perfectie. Dat verhoogt de drempel om te praten over psychische problemen.  

  Wie zich mentaal niet fit voelt, weet vaak niet waar hij terechtkan of durft er niet altijd met anderen over te praten. Dat is zeker het geval bij jongeren. De campagne ‘Leef zonder filter’ wil dat taboe doorbreken. Ze wil jongeren tussen 16 en 24 jaar aanmoedigen om met familie, vrienden en klasgenoten te praten als ze zich mentaal niet fit voelen.

  Jongeren zijn een kwetsbare doelgroep en ze worden makkelijk beïnvloed door sociale media. Als alles perfect lijkt, krijgen jongeren het gevoel dat het niet oké is om je wat minder te voelen. 

  Zelfzorg en tips
  De zelfzorgcampagne geeft een aantal tips om de mentale weerbaarheid te verhogen. Zo krijgen jongeren niet alleen het advies om over hun gevoelens te praten, maar ook om gezond te eten, te bewegen en voldoende te slapen.

  Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de psychische problemen bij volwassenen ontstaat voor hun 25ste levensjaar. Jongeren leren omgaan met tegenslagen en hen aanmoedigen om er vroeg over te praten, kan latere problemen helpen voorkomen.

  Surf voor meer informatie naar www.leefzonderfilter.be.

   

  Campagnemateriaal