chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Lokale besturen stellen gerust: genoeg oplaadpunten voor budgetmeters

  Er is geen reden om ongerust te zijn over de mogelijkheden om uw budgetmeter op te laden. De budgetmeter is een bescherming voor de kwetsbare energieconsument tegen afsluiting. Het OCMW en het Sociaal Huis garanderen essentiële dienstverlening en blijven sowieso open op afspraak. Op die manier garanderen de lokale besturen voldoende oplaadpunten voor budgetmeters en worden kwetsbare mensen beschermd tegen energieafsluiting.

  Bij een digitale budgetmeter kan men de oplaadkaart online opladen of via oplaadpunten. Bij de klassieke budgetmeters – die op termijn allemaal vervangen worden door digitale budgetmeters – kan je enkel opladen via oplaadpunten. Het is daarom belangrijk dat dit nog steeds mogelijk blijft met de strenge maatregelen rond het coronavirus.

  Sommige oplaadpunten bevinden zich in een bibliotheek of dienstencentrum en veel van die locaties zijn nu gesloten omwille van de coronacrisis. Maar reden tot ongerustheid is totaal niet nodig. De essentiële dienstverlening van het OCMW en Sociaal Huis blijft gegarandeerd. Mensen kunnen dus zonder probleem een afspraak maken om hun kaart op te laden als ze hierbij hulp nodig hebben. Van de 383 oplaadpunten zijn er slechts 20 niet beschikbaar, er is dus totaal geen reden voor ongerustheid.