chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  MAGDA: E-invoicing

  Het doel van e-invoicing is het digitaliseren van het ontvangen en verwerken van facturen binnen de Vlaamse overheid. Hieronder kunt u het proces volgen voor een afnemer om, gebruik makend van een client-certificaat, via MAGDA-VSB toegang te verkrijgen tot de diensten van het e-invoicing platform bij de federale overheid (Mercurius = het systeem voor het doorgeven van e-facturen, de Europese e-Prior applicatie, aangepast voor België door FEDICT).

  Het doelpubliek (afnemers) zijn de VO-klanten (al dan niet gebruik makend van OraFin als financieel systeem) en de lokale overheden.

  Om toegang te verkrijgen tot de e-invoicing diensten moeten een aantal stappen doorlopen worden die voornamelijk tot doel hebben om de gebruiker eenduidig te identificeren op de verschillende platformen waarlangs de beveiligde communicatie naar de elektronische facturatie diensten van het Mercurius platform verloopt. De afnemer zal via de VSB toegang krijgen.

  Aansluiten op MAGDA-platform voor e-invoicing

  Je kan gebruik maken van het MAGDA-dienstenaanbod voor e-invoicing door je aan te sluiten op het MAGDA-platform. Daarvoor doorloop je de administratieve en technische stappen van het aangepaste aansluitingsprocedure.