chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Mozaiko

  Logo_Mozaiko

  Mozaiko is een nieuw personeelsnetwerk van de Vlaamse overheid dat advies geeft over thema’s rond migratieachtergrond.

  De Vlaamse overheid engageert zich om een afspiegeling te zijn van de maatschappij. Maar voor potentiële werknemers met een migratieachtergrond zijn er vaak nog veel drempels om in te stromen. Denk maar aan de erkenning van buitenlandse diploma’s, of het beperkte gebruik van specifieke wervingskanalen.

  Wie bij de Vlaamse overheid werkt, ook wie een migratieachtergrond heeft, moet de kans krijgen om te groeien op basis van zijn of haar competenties. En om zich goed te voelen op het werk, tussen collega’s en leidinggevenden. Ook op het vlak van doorstroom en retentie liggen er uitdagingen: bijvoorbeeld de strenge taalvoorwaarden om statutair te worden.

  Volgende bijeenkomst

  Op donderdag 15 november komt Mozaiko samen. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het Ellipsgebouw te Brussel (lokaal 2B111), op wandelafstand van het Noordstation. We starten om 9u30. Schrijf je hier in voor deze bijeenkomst.

  Waar staat Mozaiko voor?

  Mozaiko is een klankbordgroep die mee nadenkt over het aanpakken van deze drempels binnen de Vlaamse overheid. De dienst Diversiteitsbeleid zet zich samen met het netwerk en met andere partners in om te werken aan een meer diverse organisatie. Want een diverse organisatie leidt ook tot een betere dienstverlening voor de burgers in een diverse maatschappij.

  Benieuwd naar de doelstellingen van het nieuwe personeelsnetwerk migratieachtergrond? Ontdek het hier in de visietekst .

  Op 18 december 2014 is Mozaiko van start gegaan met een debat in Gent. Ontdek hier het verslag van de lancering.

  Waarom is Mozaiko nodig?

  Collega's Fatima en José leggen in dit flimpje uit waarom zij Mozaiko belangrijk vinden voor de Vlaamse overheid. Je kan netwerken met collega's uit andere beleidsdomeinen, ervaringen en goede praktijken delen. De Vlaamse overheid moet een weerspiegeling zijn van de maatschappij, ook omwille van haar legitimiteit. Vele mensen met een migratieachtergrond denken (onterecht) dat ze geen kans maken op een job bij de Vlaamse overheid.

  En Gabriela vertelt welke moeilijkheden zij heeft ondervonden met de erkenning van haar diploma toen ze in België werk zocht. Ze heeft haar diploma verpleegkunde behaald in haar geboorteland Roemenië. Ondanks haar ervaring, kon ze hier in België niet aan de slag: ze heeft haar studies opnieuw moeten doen. Ze dacht zelf dat ze als Roemeense geen kans maakte bij de Vlaamse overheid, maar zette toch door én werd aangenomen.

  Frank Geets, administrateur-generaal van het Agentschap Facilitair Bedrijf, vertelt hoe zijn entiteit inzet op een divers personeelsbestand. En waarom hij als leidinggevende Mozaiko steunt.

  Poster Mozaiko