chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Nieuws ISO 50001

  Het energieverbruik in de gebouwen van Het Facilitair Bedrijf blijft dalen

  30 oktober 2019 - In de meeste van onze gebouwen blijft het energieverbruik gestaag dalen. Gemiddeld is er een besparing van 6% op het primaire energieverbruik per werkplek over onze twaalf grote kantoorgebouwen. We halen hiermee ruimschoots onze doelstelling van -3% per jaar. Bekijk alle resultaten op de website.

  Aangepaste energiebeleidsverklaring

  8 juli 2019 - Het energiebeleid van Het Facilitair Bedrijf kadert binnen het energiebeleid van de Vlaamse overheid, een duurzaam energiebeleid waarbij de economische, sociale en ecologische belangen van energie optimaal samengaan binnen het kader van de toepasselijke regelgevingen.
  Lees meer

  ISO 50001-certificaat voor alle grote kantoorgebouwen van Het Facilitair Bedrijf

  15 april 2019 - Het Facilitair bedrijf hernieuwde niet alleen haar ISO 50001-certificaat voor haar energiemanagement, maar breidde de scope ook nog eens met de helft uit. Vier kantoren mogen voor het eerst het ISO 50001-certificaat aan de muur hangen: Herman Teirlinck-, Conscience-, Arenberg- en Ferrarisgebouw. Lees hier verder.

  In de startblokken voor de externe audit

  22 november 2018 - 2019 komt dichter. Het Facilitair Bedrijf staat in de startblokken voor de externe audit van haar ISO 50001 energiemanagementsysteem. Vorige keer waren we glansrijk geslaagd. Deze keer wordt het spannend. Er worden vier nieuwe gebouwen toegevoegd aan de ISO 50001-scope: Ferraris, Arenberg, Conscience en Herman Teirlinck. Dit zijn twee gebouwen die verlaten zullen worden voor kantoor 2023, één gebouw dat een grondige renovatie onderging, en één gebouw dat nog niet zo lang geleden in gebruik genomen werd. De teams zijn vastberaden en inventief, en bijten door! Dit werd ook uiteen gezet op onze halfjaarlijkse directiebeoordeling. Verder zullen ook nog Martelaarsplein 19, VAC Hasselt, afdeling bouwprojecten, afdeling technisch beheer, team HR en team communicatie mee onder de loep van de externe auditor genomen worden. Energiemanagement beperkt zich immers niet tot de gebouwen, maar richt zich tot iedereen die voor het Facilitair Bedrijf werkt.

  Lees hier verder.

  Vernieuwing energiebeleidsverklaring

  30 maart 2018 - Het energiebeleid van Het Facilitair Bedrijf kadert binnen het energiebeleid van de Vlaamse overheid, een duurzaam energiebeleid waarbij de economische, sociale en ecologische belangen van energie optimaal samengaan binnen het kader van de toepasselijke regelgevingen.  Bekijk het certificaat

  Nieuw ISO 50001-certificaat

  12 februari 2018 - Wij behaalden het ISO 50001-certificaat voor 8 administratieve hoofdgebouwen: VAC Hasselt, VAC Antwerpen, VAC Leuven, VAC Gent, VAC Brugge, Ellipsgebouw, Martelaarsplein 7 en martelaarsplein 19 te Brussel. Het Boudewijngebouw en Phoenixgebouw werden verlaten en dus uit de ISO 50001-scope gehaald.

  Vernieuwing Energiebeleidsverklaring 

  27 oktober 2017 - Het energiebeleid van Het Facilitair Bedrijf kadert binnen het energiebeleid van de Vlaamse overheid, een duurzaam energiebeleid waarbij de economische, sociale en ecologische belangen van energie optimaal samengaan binnen het kader van de toepasselijke regelgevingen.  Lees meer .

  ISO 50001- certificaat

  6 februari 2017 - Wij behaalden het ISO 50001 certificaat voor ons 10 administratieve hoofdgebouwen: VAC Hasselt, VAC Antwerpen, VAC Leuven, VAC Gent, VAC Brugge, Boudewijngebouw, Ellipsgebouw, Phoenixgebouw, Martelaarsplein 7 en martelaarsplein 19 te Brussel. Bekijk hier het certificaat.

  Energiebeleidsverklaring  

  12 januari 2016 - Het energiebeleid van Het Facilitair Bedrijf kadert binnen het energiebeleid van de Vlaamse overheid, een duurzaam energiebeleid waarbij de economische, sociale en ecologische belangen van energie optimaal samengaan binnen het kader van de toepasselijke regelgevingen. Lees meer .

  Energiebesparende maatregelen VAC Brugge

  Het raamcontract laat ook toe om beroep te doen op Cenergie voor assistentie bij de uitvoering van de voorgestelde maatregelen. We gingen voor een totaaloplossing met niet enkel beloftes maar ook bewijzen! Lees meer.