chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  3 tips voor een heerlijk heldere afwezigheidsboodschap

  vrijdag, 29 juni 2018
  Vrouw die aan het kajakken is op een blauw bergmeer

  De zomer is aangebroken! De periode bij uitstek waarin veel collega’s vakantie nemen. Neem voor je vertrekt nog even de tijd om een afwezigheidsboodschap in te stellen in Outlook. Met de volgende tips maak je die even helder als de azuurblauwe zee of de klaterende bergbeek die je tijdens je vakantie misschien opzoekt.

  • 1

   Spreek de lezer aan

   Begin je afwezigheidsboodschap met een aanspreking, bijvoorbeeld Beste collega of Beste lezer. Dat maakt je boodschap veel persoonlijker.

  • 2

   Geef aan wanneer je er weer bent

   Je hoeft niet te vermelden vanaf wanneer je afwezig bent, daar hebben je lezers niet veel aan. Ze willen vooral weten wanneer ze een antwoord zullen krijgen op hun mail.

  • 3

   Vermeld de contactpersoon bij wie de lezer terechtkan

   Schrijf bijvoorbeeld: ‘Collega x helpt je tijdens mijn afwezigheid graag verder’ of ‘Tijdens mijn afwezigheid kun je met al je vragen terecht bij collega x’. Vermeld ook zeker een rechtstreeks telefoonnummer of e-mailadres van de collega naar wie je doorverwijst. Als je taken tijdens je vakantie verdeeld worden, geef dan verschillende contactpersonen.

  Hoe creatief je bent in de formulering van je afwezigheidsboodschap, bepaal je zelf. De ene houdt het graag simpel en zakelijk, de andere geeft er liever een persoonlijk tintje aan. Zolang je lezers de boodschap begrijpen, is het goed!

  Meer informatie over Heerlijk Helder