chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  5 entiteiten bundelen krachten voor meer waterbeleving in Vlaanderen

  dinsdag, 11 februari 2020

  Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, De Vlaamse Waterweg, Sport Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen bundelen de krachten om de waterbeleving in Vlaanderen te verhogen en te versterken.

  Om die samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden de leidend ambtenaren vandaag een intentieverklaring in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel.

  Waterland Vlaanderen

  Vlaanderen telt meer dan 1000 km bevaarbare waterwegen die tal van steden en gemeenten aandoen én een kustlijn van 67 km. “De komende jaren willen we deze troeven verder uitspelen en meer toerisme, sport en recreatie mogelijk maken op onze waterwegen. Vooral op het gebied van watertoerisme zijn er veel mogelijkheden”, zegt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg.

  Nathalie Balcaen Nathalie Balcaen, administrateur-generaal van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust

  Inzetten op meerdere sporen

  Ondertekening van de intentieverklaring De leidend ambtenaren stelden de intentieverklaring voor aan de voorzitters van de sectorfederaties.

  Om dit engagement waar te maken, zal voor het eerst een structureel overleg komen tussen alle betrokken entiteiten. “Binnen het beleidsdomein MOW bekijken we samen hoe we waterbeleving kunnen versterken bij operationeel waterweg- en kustbeheer én bij waterbeheersingsprojecten, zoals het Masterplan Kustveiligheid, het Sigmaplan Vlaanderen en rivierverruiming Maas”, zegt Filip Boelaert, secretaris-generaal van het Departement MOW.

  Toerisme Vlaanderen zal onderzoeken hoe ze onze waterwegen kunnen inzetten als toeristische troeven. Sport Vlaanderen zal watersportfederaties en hun sportclubs financieel en beleidsmatig ondersteunen en daarnaast inzetten op watersportcentra, trainingsopleidingen en topsportprogramma’s voor onze topsporters.