chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  8 tips voor meer sfeer op het werk

  woensdag, 14 augustus 2019
  Stukjes fruit in de vorm van een hartje

  Ga je na een deugddoende vakantie terug aan het werk? Dan breng je voortaan weer meer tijd door met je collega’s. Als dat in een goede sfeer kan, is dat mooi meegenomen. Hoe zorg je voor een fijne werksfeer? Acht tips.

  Bron: https://www.vdab.be/nieuws/magezine 


  Maak tijd voor smalltalk

  Vraag je collega’s hoe hun vakantie is geweest, informeer of de kinderen hun schooljaar goed afgerond hebben, pols naar hun weekendplannen... Af en toe een luchtig praatje slaan, maakt andere gesprekken over targets, budgetteringen of deadlines beter verteerbaar. 

  Ruim op

  Rommel, vuil en geurtjes kunnen ergernis veroorzaken. Wees er niet de oorzaak van! Hou de ruimtes die je deelt met je collega’s proper: ruim je bureau op, veeg de koffievlekken van de vergadertafel, zet je raam open nadat je een dampende kom soep leeg lepelde... 

  Vraag om advies

  Heb je een probleem waar je niet uit raakt? Vraag een collega om advies. Hij zal zich gevleid voelen omdat je hem vertrouwt en zijn antwoord kan je verder helpen. 

  Deel filmpjes of foto’s

  Er circuleren heel wat grappige of ontroerende foto’s en filmpjes in cyberspace. Zie je eens iets leuks? Hou het niet voor jezelf, maar deel het met je collega’s. Een lachbui kan voor ontlading zorgen.
   

  Trakteer

  Breng iets mee naar het werk om samen van te snoepen. Een zelfgebakken cake, frisse fruitbrochettes, de wafeltjes die je kocht om de scouts te sponseren… Je hoeft niet te wachten tot je jarig bent om je collega’s te trakteren. Elke reden is goed om iets lekkers mee te brengen: de afronding van een project, het weekend dat begint of ‘zomaar’ omdat je fijne collega’s hebt.

  Ga uit lunchen

  cake pops

  Werk je in een buurt met veel eetgelegenheid? Nodig je collega’s af en toe uit om te gaan lunchen. Zo leer je elkaar én de buurt beter kennen. 

  Vergader op een originele locatie

  Vergaderen jullie regelmatig? Kom eens samen op een alternatieve locatie: koppel de eerste vergadering van de dag aan koffie in een gezellige ontbijtbar, installeer je op picknickdekens in het park of bezoek het huis van een collega en gebruik de eettafel als vergaderplek. Sfeer verzekerd!

  Schaar je achter een goed doel

  Maak je collega’s warm om samen een goed doel te steunen: fiets mee met voor de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker, zamel geld in voor nieuwe lokalen voor de jeugdbeweging van de dochter van de boekhoudster, ga samen bloed geven bij het Rode Kruis… (Foto: Bob Van Mol)

  Persoon die bloed geeft