chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Aandacht voor welzijn en betrokkenheid (23 oktober 2020)

  zondag, 25 oktober 2020

  In de huidige richtlijnen voor de Vlaamse overheid staat de bedrijfscontinuïteit voorop in het bepalen van de activiteiten en opdrachten waarvoor medewerkers naar kantoor komen. Niet-noodzakelijke nabije contacten onderweg naar en op het werk, moeten gezien de huidige besmettingscijfers zoveel mogelijk vermeden worden.  

  Het welzijn en de betrokkenheid van medewerkers zijn belangrijke elementen in het verzekeren van die bedrijfscontinuïteit. Daarom voorziet het Ministerieel Besluit van 18 oktober expliciet dat werkgevers ‘goed georganiseerde terugkeermomenten, met oog voor de sanitaire voorschriften’ kunnen voorzien.  

  Het crisismanagementteam geeft hiervoor volgend kader mee: 

  • Terugkeermomenten kunnen beperkt en rekening houdend met het aantal veilige werkplekken op de werkvloer worden georganiseerd. Vanuit de specifieke context van hun team en steeds in overleg met de betrokken medewerkers kunnen leidinggevenden hierover concrete afspraken maken. 
  • Medewerkers die het vanuit persoonlijk welzijn niet zien zitten om voltijds thuis te werken, worden aangemoedigd om hierover in gesprek te gaan met hun leidinggevende of een vertrouwenspersoon in de entiteit. Ook in dergelijke individuele situaties zijn afspraken over een beperkte aanwezigheid op kantoor nog steeds mogelijk
  • Het CMT benadrukt dat leidinggevenden ook vanop afstand inspanningen kunnen doen om de betrokkenheid en het welzijn van hun medewerkers mee te bewaken. De webpagina ‘Ondersteuning voor leidinggevenden in coronatijden’ geeft heel wat handvaten mee.