chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Aangepaste test- en quarantaineregels

  maandag, 10 januari 2022

  Vanaf 10 januari 2022 veranderen de test- en quarantaineregels. Heb je een hoogrisicocontact (HRC) gehad, maar heb je geen symptomen van COVID-19? Dan word je niet meer getest. Of je in quarantaine moet na een HRC hangt af van je vaccinatiestatus.

  Je bent volledig gevaccineerd

  Je bent volledig gevaccineerd als je niet langer dan 5 maanden geleden de laatste dosis van je basisvaccinatie hebt gekregen of recent je boosterprik hebt gekregen.

  Je hoeft niet in quarantaine te gaan. Je moet wel strikt een aantal preventieve maatregelen toepassen tot en met 10 dagen na het HRC: mondmasker (bij voorkeur FFP2), afstand houden, geen contact met kwetsbare personen,…

  Je bent deels gevaccineerd

  Je bent deels gevaccineerd als je langer dan 5 maanden geleden de laatste dosis van je basisvaccinatie hebt gekregen en je hebt nog geen boosterprik gekregen.

  Je moet 7 dagen in quarantaine. Vanaf dag 4 kun je de quarantaine verlaten, als je een negatieve zelftest hebt en als je tot en met 10 dagen na het HRC strikt een aantal preventieve maatregelen toepast.

  Je bent niet gevaccineerd

  Je moet 10 dagen in quarantaine. Vanaf dag 7 kun je de quarantaine verlaten, als je een negatieve zelftest hebt en als je tot en met 10 dagen na het HRC strikt een aantal preventieve maatregelen toepast.

  Goed om te weten: als je na een HRC een positieve zelftest hebt, neem je het beste contact op met je huisarts. Die bezorgt je een code voor een PCR-test.

  Meer informatie over isolatie en quarantaine staat op de website van Zorg en Gezondheid. Je leest daar ook alles over waar en wanneer je je kunt laten testen.