chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Acht eerlijke getuigenissen over Jeugdhulp

  maandag, 14 mei 2018
  Fragment uit een getuigenis Jeugdhulp

  Het Agentschap Jongerenwelzijn vroeg aan acht jongeren hoe ze zelf hun hulp en ondersteuning ervaren, en goot de getuigenissen in video’s met begeleidende illustraties van Kristin Seghers.

  Samen kansen creëren, dat is het doel van de jeugdhulp in Vlaanderen: ‘We geven kinderen, jongeren en gezinnen een duwtje in de rug, zodat ze snel zelf verder kunnen. Ofwel bieden we, langdurige ondersteuning aan, op maat en met respect voor de keuzes van jongeren en hun ouders’, zegt Peter Jan Bogaert van Jongerenwelzijn. Maar wat denken jongeren nu zelf over jeugdhulp?

  Zo vertelt een jongen die al acht jaar gepest wordt hoe hij hulp vond bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Door een cursus communicatie- en sociale vaardigheden weet hij zijn krachten positief te gebruiken. ‘Voor de cursus was ik echt een sukkeltje. Maar nu ben ik echt veel zekerder; ik ben veel socialer geworden.’

   

  Fragment uit een getuigenis Jeugdhulp

   

  De getuigenissen gaan van hulp via het CLB en een centrum voor geestelijke gezondheidszorg (CGG), over ondersteuning op maat voor personen met een handicap tot pleegzorg en residentiële opvang. Stuk voor stuk spreken de jongeren met warmte over de hulp en begeleiding die ze kregen.

  Bekijk alle videogetuigenissen op de website van de Vlaamse jeugdhulp.