chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Alweer een recordmaand voor Vlaanderen.be

  dinsdag, 14 februari 2017

  De drukte op Vlaanderen.be neemt nog altijd toe. Januari werd alweer een absolute recordmaand, met 874.407 bezoeken. Dat is een stijging van 23,8 procent ten opzichte van de maand december 2016. Ten opzichte van de vorige recordmaand, oktober 2016, lokte Vlaanderen.be meer dan 100.000 extra bezoekers (plus 13,35 procent). Tegenover dezelfde maand twee jaar geleden gaat het bijna om een verdubbeling: in januari 2015 registreerde de website 450.300 bezoeken.

  De thema's bouwen, wonen en energie trekken zoals gewoonte de meeste bezoekers, met de pagina's over de renovatiepremie en de woonbonus als belangrijkste aandachttrekkers.

  Met 109.466 contacten (min 0,85 procent tegenover december 2016) bleef het aantal contacten op 1700 voor de vijfde maand op rij nagenoeg onveranderd. De bereikbaarheidscijfers vallen enigszins tegen doordat het aantal contacten vooraf lager was ingeschat en doordat veel contactcentermedewerkers een tijdlang door ziekte buiten strijd waren. De komende maanden worden extra medewerkers opgeleid met de bedoeling beter op dat soort pieken te kunnen inspelen.

  De twitteraccount @VlaamseOverheid telde eind januari 8.850 volgers, 5 procent meer dan de maand daarvoor. De populairste berichtjes hadden als onderwerp de woningpas, de gemeentelijke profielschets en Gedichtendag ('Opgepast, #rijmplekken! Vandaag is het #gedichtendag').

  De facebookaccount Vlaamse Overheid klokt met 73 extra likes af op een totaal van 906. Het populairste bericht ging over correct ritsen in het verkeer.