chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Bescherm jezelf en anderen tijdens warme dagen

  maandag, 3 augustus 2020

  Het wordt nog enkele dagen warm. Drink voldoende, hou jezelf en je huis koel. Draag ook zorg voor anderen. Let er bijvoorbeeld op dat je kinderen of ouderen in je buurt ook voldoende drinken en voldoende koelte vinden. Op warmedagen.be staan tips om gezondheidsproblemen te vermijden(externe website).

  Zorg en Gezondheid heeft de waarschuwingsfase van het Vlaams Warmteactieplan opgestart. De effectieve warmteperiode met erg warme dagen startte op woensdag 5 augustus. In de gebouwen van de Vlaamse overheid worden de nodige maatregelen genomen.

  Personen met COVID-19 zijn extra kwetsbaar voor warmtegerelateerde ziekten. Personen met hittestress zijn extra kwetsbaar voor het SARS-CoV-2-virus. Meer over het coronavirus en warmte vind je op de website warmedagen.be.

  Draag ook bij deze hoge temperaturen je mondmasker waar het moet. Kies voor een chirurgisch wegwerpmasker of een mondmasker uit een lichte stof. Deze maskers laten meer ventilatie toe. Maak je mondmasker niet nat en verander het regelmatig, zeker als je veel zweet.