chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Certificatenbeheer (Vo-DCBaaS): verlenging deadline migratie Vo-DCB-certificaten

  dinsdag, 30 november 2021

  We hebben beslist om de migratiedatum voor klanten om hun oude Vo-DCB-certificaten te vervangen door nieuwe Vo-DCBaaS-certificaten te verlengen van 15/12/2021 naar 25/05/2022.

  Waarom een verlenging?

  De originele planning was dat klanten tegen 15/12/2021 alle hun oude Vo-DCB-certificaten moesten vervangen door nieuwe Vo-DCBaaS-certificaten. Op die datum zouden we dan een ingreep doen op de PKI-omgeving (Public Key Infrastructure) van de oude certificaten waardoor deze de facto ongeldig zouden worden (ongeacht of ze een einddatum hebben die langer is).

  Veel klanten en interne diensten hebben de laatste weken echter met ons contact opgenomen dat de deadline niet meer realistisch is en dat er een hoog risico is op onderbreking van de dienstverlening. Om klanten en onze eigen diensten meer tijd te geven gaan we de deadline nu verlengen naar 25/05/2022.

  Wat gebeurt er op 15/12/2021 met de oude Vo-DCB-certificaten?

  Op 15/12/2021 zal er in principe niets gebeuren met uw oude Vo-DCB-certificaten. De certificaten (en de achterliggende toepassingen) zullen gewoon blijven werken tot de nieuwe deadline (25/05/2022) of tot de vervaldatum van uw certificaat (indien deze vóór 25/05/2022 ligt).

  Wat moet u doen tegen de nieuwe deadline (25/05/2022)?

  De werkwijze van de migratie is nog steeds dezelfde als voordien. Elk oud Vo-DCB-certificaat dat nog in gebruik is moet u tegen 25/05/2022 vervangen door een nieuw Vo-DCBaas-certificaat. Indien dat niet gebeurt, loopt u het risico dat uw toepassingen niet meer zullen werken na 25/05/2022.

  Certificaten die al vervangen zijn in de 1ste periode moet u uiteraard niet opnieuw vervangen. Tijdens deze verlenging geldt ook dezelfde procedure voor intrekking van oude Vo-DCB-certificaten. Zo kan u in noodgevallen (b.v. een gecompromitteerde sleutel) uw oud Vo-DCB-certificaat door ons laten intrekken via een specifieke procedure (zie link voor meer informatie). Deze procedure is nog steeds gratis.

  Wij zullen alle klanten ondertussen via e-mail blijven informeren met de stand van zaken voor hun organisatie, op basis van de gegevens waarover wij beschikken op onze platformen. Indien u klaar bent met de migratie, antwoord gerust op deze e-mails dat de situatie voor uw organisatie in orde is en dat verdere communicatie niet meer nodig is.

  Contact en meer informatie

  Voor al uw vragen en feedback over het Certificatenbeheer (Vo-DCBaaS) kan u contact opnemen met vodcb@vlaanderen.be.

  Handleidingen kan u steeds vinden op onze publieke website of via het “?”-icoontje in de rechterbovenhoek van de Vo-DCBaaS-applicatie.

  ""