chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Circulaire koffiebar VAC Leuven open

  dinsdag, 22 januari 2019
  Iconen koffiebar (koffietas, waterglas, koffieboon, broodje, soep)

  Op dinsdag 22 januari om 9u30 openden we de koffiebar in VAC Leuven. De koffiebar is ontworpen én werkt volgens de principes van circulariteit.

  Wat is circulariteit?

  We maken gebruik van nieuwe of bestaande (gerecycleerde) grondstoffen en materialen, die we nadien hergebruiken, omvormen of recycleren. Het weinige afval dat we produceren wordt maximaal herwonnen.

  Dit verschilt met lineair (gewoon weggooien) en met recycleren (uiteindelijk belanden zaken bij afval, dat niet meer hergebruikt kan worden).  

  Circulariteit

  Waarom een circulaire koffiebar?

  De principes van ‘circulair denken’ verder in de dienstverlening integreren is een belangrijk onderdeel in de duurzaamheidsstrategie van Het Facilitair Bedrijf. Vlaanderen wil tegen 2050 een circulaire economie hebben en daar wil Het Facilitair Bedrijf toe bijdragen en ook een voortrekkersrol in vervullen.

  De koffiebar in het VAC van Leuven vormt een eerste project in die zin. Ze werd volgens de principes van de circulaire economie ontworpen en zal ook zo uitgebaat worden. Maar de ambities reiken verder: in 2023 zal een nieuw circulair kantoorgebouw van de Vlaamse overheid zijn deuren openen.