chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Circular State of The Union

  donderdag, 28 april 2022

  Vlaams ministers Hilde Crevits en Zuhal Demir, bedrijfsorganisaties, het middenveld en de kenniswereld nemen samen actie om van Vlaanderen een regio zonder afval te maken en extra initiatieven te nemen op vlak van circulaire economie.

  100 Vlaamse partners tekenden op 25 april een engagementsverklaring waarbij eenieder per domein zich officieel engageert om de circulaire transitie van de Vlaamse economie waar te maken. Het gaat over 6 concrete domeinen: circulair bouwen, innovatie via de bio-economie, circulaire chemie en kunststoffen, meer recyclage en hergebruik in de maakindustrie en minder verspilling in onze voedselketen en waterkringlopen. In Brussel kwamen daarvoor zo’n 560 deelnemers samen voor de Vlaamse ‘Circular State of The Union 2022’. Minister Hilde Crevits zette er de lijnen uit voor de circulaire toekomst van Vlaanderen en riep daarbij op om een versnelling hoger te schakelen in de ambitie om een circulaire economie in Vlaanderen te realiseren tegen 2050.

  Het Facilitair Bedrijf was ook van de partij en zet mee zijn schouders onder het waarmaken van de circulaire transitie van de Vlaamse economie. Dat doet het door de Hefboom Circulair Aankopen te trekken, samen met de collega’s van Vlaanderen Circulair. Circulair aankopen kan voor bedrijven een sterke incentive vormen om de circulariteit van hun goederen en diensten en de ermee gepaard gaande processen te verhogen. Overheidsopdrachten alleen al vertegenwoordigen in de EU ongeveer 14% van het Bruto Binnenlands Product, aankopen van private bedrijven doen daar nog een belangrijke schep bovenop. Het Facilitair Bedrijf gooit zijn expertise op het vlak van overheidsopdrachten in de strijd voor de circulaire economie. 

  Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. Het is een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen om duurzaam kringlopen te sluiten.

  Meer info

  Vlaanderen Circulair 

  Monitor Circulaire Economie

  Hefboom Circulair Aankopen