chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Collectieve testing medewerkers ouderenzorg bij overschrijding drempelwaarde in stad/gemeente (21 augustus 2020)

  maandag, 24 augustus 2020

  Wanneer er een overschrijding is van de epidemiologische drempel die wijst op een brede verspreiding van het virus, is een nieuwe collectieve testing bij medewerkers in residentiële zorgvoorzieningen toegelaten. Deze drempelwaarde werd vastgelegd op 50 nieuwe COVID-19-patiënten per 100.000 inwoners op 14 dagen.  

  In verschillende Vlaamse steden en gemeenten werd de drempelwaarde overschreden. De voorzieningen in de gemeenten waar de overschrijding het hoogst is, hebben op 13 augustus een uitnodiging ontvangen om een collectieve testing van hun medewerkers te organiseren. De situatie wordt permanent gemonitord en bijgestuurd op basis van de dagelijkse cijfers. Er kunnen bijkomende oproepen volgen. 

  Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft gecommuniceerd aan alle ouderenzorgvoorzieningen hoe deze testing zal worden uitgevoerd. Voorzieningen uit de betrokken gemeenten kunnen zelf de collectieve testing aanvragen via een formulier in het e-loket. Dit formulier mag enkel worden gebruikt voor gemeenten waar de drempelwaarde overschreden is.  

  Het Agentschap Zorg en Gezondheid verspreidde ook een nieuwe versie van de verstrengde maatregelen naar aanleiding van COVID-19 opflakkeringen voor de ouderenzorgvoorzieningen (PDF), zoals goedgekeurd door de Taskforce COVID-19 Zorg. 

  U vindt alle informatie over het e-loket en de teststrategie op de website van Zorg en Gezondheid