chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Corona-ouderschapsverlof definitief goedgekeurd door Vlaamse Regering

  vrijdag, 29 mei 2020

  Op 29 mei 2020 keurde de Vlaamse Regering de regeling rond corona-ouderschapsverlof definitief goed. De regeling werd daarbij nog beperkt aangepast.

  Een overzicht:

  • Afstemming op de definitieve federale regelgeving rond corona-ouderschapsverlof voor de term ‘pleegkind’ en een nieuwe definitie ‘gehandicapt kind’
  • Je kunt met ingang vanaf 1 mei naast ouderschapsverlof, verlof voor deeltijdse prestaties of deeltijdse prestaties wegens handicap nu ook een lopend medisch bijstandsverlof, palliatief verlof of zorgkrediet omzetten naar corona-ouderschapsverlof. Voorwaarde is wel dat je lijnmanager hiermee toestemt en je arbeidsregimse tijdens het corona-ouderschapsverlof hetzelfde is als je arbeidsregime op 1 mei. Lees op de webpagina hoe je dit aanvraagt.
  • De concrete modaliteiten voor het omzetten van een bestaand verlof naar corona-ouderschapsverlof zijn verder verfijnd. Lees meer op de webpagina over corona-ouderschapsverlof.
  Vrouw werkt aan de eettafel op de laptop.

  Loopbaanonderbreking tot aan het pensioen

  De Vlaamse Regering besliste ook bijkomend dat je met akkoord van je lijnmanager tussen 16 maart en 1 juli tijdelijk je loopbaanbreking tot aan het pensioen kunt aanpassen om opnieuw voltijds te werken of meer gaan werken.

  Je keert automatisch terug naar je oorspronkelijke ‘deeltijdse loopbaanonderbreking tot aan het pensioen’, als je deze herstart voor 1 juli 2020. Lees meer op de webpagina over deze maatregel.