chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Dagboek van een starter

  dinsdag, 9 oktober 2018
  Lotte Collier van het Agentschap Overheidspersoneel (AgO)

  Van de schoolbanken naar de Vlaamse overheid: begin september startte Gitte Collier bij het Selectiecentrum van het Agentschap Overheidspersoneel. Tijdens haar eerste maand hield ze een dagboek bij voor Vlaanderen Intern.

  Week 1

  3 september is mijn eerste dag bij de Vlaamse overheid als selectieverantwoordelijke. Mijn start is niet zo stressvol als bij andere nieuwelingen. Dat komt omdat ik van februari tot juni stage hier heb gelopen. Mijn eerste reactie op 3 september is dus: ‘Yes, nu mag ik echt meedraaien in het Selectiecentrum.’

  Week 2

  Week 2 en ik heb al 27 procedures om nieuwe medewerkers aan te werven onder mijn vleugels. Bovendien mag ik naar mijn eerste dienstvergadering! Collega’s doen een terugkoppeling over een interessante opleiding, de nieuwe raamcontracten worden besproken en we bekijken hoe selectieverantwoordelijken kunnen werken met LinkedIn. Maar het leukste van die vergadering vind ik het idee om video’s te maken over de functie die ingevuld moet geraken. Het is fijn dat het Selectiecentrum zo enthousiast is over de nieuwste trends.

  Week 3

  Week drie is top! Ik krijg al veel verantwoordelijkheid, zo doe ik al intakegesprekken alleen. De werkweek wordt onderbroken door de sportdag. Wat een leuke dag: supporteren voor de AgO-voetbalploeg, het tegen elkaar opnemen tijdens de rolstoelbasketbal en aangemoedigd worden bij een spelletje volleybal op een springkasteel. Super!

  Week 4

  Mijn eerste maand zit erop en het is nog altijd fijn. Ik heb ondertussen 30 procedures lopen, dus het is aangenaam druk. Maar ik kom elke dag met een glimlach werken. Ik leer elke dag iets bij en geniet met volle teugen van de toffe teamsfeer bij DC Talent.