chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Data Protection Impact Assessment voor Office 365 ProPlus

  vrijdag, 7 december 2018

  Recent publiceerde het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid een data protection impact assessment (DPIA) voor Office 365 ProPlus. In het kader van de toekomstige overschakeling naar Maximaal Digitaal en de migratie naar Office 365, deed dit enkele vragen rijzen.

  Het Facilitair Bedrijf is de opmerkingen uit de DPIA aandachtig aan het doornemen om de noodzakelijke stappen te bepalen.

  We namen intussen al contact op met Microsoft, dat in samenwerking met het Nederlandse Ministerie bekijkt welke stappen moeten genomen worden om in overeenstemming te zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘AVG’).

  Bovendien stelde Het Facilitair Bedrijf eerder in 2017 een Risicobeheersingsplan op dat identificeerde welke beveiligingsmaatregelen toegepast zouden kunnen worden. We werken nu aan een status update met daarin deze maatregelen om onze eigen DPIA te kunnen uitvoeren. We denken deze status update volgende week te kunnen delen.

  Heb je intussen vragen, stel ze ons dan gerust.

  We houden je verder op de hoogte en je kan er op vertrouwen dat het hele team zich inzet om van Maximaal Digitaal ook voor jouw entiteit een veilige werkplekdienst te maken.