chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Departement EWI ondersteunt 18 nieuwe innovatieve projecten

  vrijdag, 13 september 2019
  PIO-projecten

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft de lijst van 18 nieuwe projecten bekendgemaakt die zijn geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. Met het programma probeert de Vlaamse overheid overheidsopdrachten meer in te zetten voor innovatie.

  Veerle Lories, projectleider: 'Uit de 29 voorstellen die de PIO-oproep in juni opleverde, hebben we 18 projecten geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. Opvallend is de sterke deelname vanuit lokale publieke organisaties zoals steden, gemeenten, provincies en intercommunales.'

  Zo wil Stad Antwerpen in zijn 47 fonteinen sensoren en intelligente sturingen inbouwen, wil Stad Gent een alternatief financieringsmodel ontwikkelen voor betaalbare en kwalitatieve duurzame woningen en zal Mechelen zijn geschenkenbon digitaliseren.

  Andere projecten gaan dan weer op zoek naar milieuvriendelijkere alternatieven voor betonnen sleufsilo’s, willen ouderen die last hebben van incontinentie meer comfort bieden of proberen nachtlawaai te verminderen met technologie en nudging.

  Bekijk de volledige lijst op de website van Departement Economie, Wetenschap & Innovatie.