chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Departement Omgeving op de WereldExpo in Dubai

  woensdag, 13 oktober 2021

  Collega's Sara, Griet en Steven vertegenwoordigen Departement Omgeving op de G-STIC-conferentie over klimaat, biodiversiteit en Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen tijdens de WereldExpo in Dubai.

  Sara Caudron, die deels werkt voor Departement Omgeving en deels voor Flanders Investment and Trade, nam de coördinatie voor de expo binnen het Beleidsdomein Omgeving voor haar rekening en schoof Griet Verstraeten (BJO) en Steven Vanonckelen (PBM) naar voren als sprekers op de G-STIC-conferentie over klimaat, biodiversiteit en Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's).

  Presentaties

  • Op 24 oktober 2021 licht Griet i.h.k.v. de Vlaamse aanpak van waterschaarste en droogte toe hoe natuuroplossingen kunnen ingezet worden in de strijd tegen droogte.
  • Op 25 oktober 2021 geeft Griet een presentatie over de rol van natuuroplossingen in het Vlaamse Adaptatiebeleid en hoe dit kadert binnen de nieuwe EU Adaptatiestrategie en de globale aanpak van de impact van de klimaatverandering.

  • Op 26 oktober 2021 licht Steven toe hoe de aanleg van ecoducten en tunnels bos- en natuurgebieden weer met elkaar kan verbinden om ontsnippering tegen te gaan en de biodiversiteit te bevorderen..

  Je kunt de presentaties van Griet en Steven volgen via livestream. Hou daarbij wel rekening met het tijdsverschil. Deelname kost 20 euro. De opbrengst wordt gebruikt om bomen te planten. 

  Tripje Dubai

  Je kunt natuurlijk ook zelf een tripje boeken richting Dubai. Niet alleen voor de boeiende toelichtingen, maar ook de omkadering is de moeite waard: het Belgisch paviljoen is een prachtig gebouw dat slim gebruik maakt van duurzame materialen. Sara leverde ook een bijdrage aan het tot stand komen van enkele kunstwerken die opgetrokken zijn uit gerecycleerd materiaal en begeleidde de showcase 'Flemish Masters' door theatermaker Chokri Ben Chikha. Die geeft een visueel beeld van een boeiend Vlaanderen en zet zo Vlaanderen op de kaart als excellerende en creatieve regio. 

  Bekijk de trailer van de wereldexpo: