chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Digitale werkplek – even een stand van zaken

  vrijdag, 26 juni 2020

  Migratie naar Teams: eerste fase bijna afgewerkt

  De digitale werkplek is in volle evolutie. We stappen af van Skype en migreren met de volledige Vlaamse overheid naar Teams! Voorheen draaide alle communicatie in de achtergrond op het Skype-platform in de eigen datacenters. Nu werken we 100% met Teams in de Cloud. Een stap dichter naar de realisatie van onze cloud first strategie!

  Het FacilitaiR Bedrijf heeft nu al 6.000 van de 10.000 medewerkers overgezet. En dat zonder noemenswaardige problemen. Het einde van die eerste fase is voorzien begin juli. Tot zolang zijn er digitale opleidingen voorzien via Vlimpers Leren en worden nog dagelijks in de voormiddag webinars gegeven voor beginners en gevorderden. Voor ondersteuning kan men terecht op onze Yammer pagina’s ‘Masters in Teams’ en het support team van HB-plus.

  Ondertussen bereiden we de tweede fase van de migratie voor waarbij we de medewerkers in onze VAC’s en in de Brusselse gebouwen overschakelen naar online telefonie via Teams. De klassieke telefoontoestellen worden dan afgeschaft. Die fase start in de loop van september.

  Hybride werkplek

  Straks werken we in een hybride omgeving waar het eerder normaal zal zijn dat een deel van de collega’s op kantoor is en een ander deel thuis. Dat vereist nieuwe vaardigheden en andere of aanvullende gedragsregels. We voorzien voldoende middelen en de nodige omkadering om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan. In samenwerking met onze HR-collega’s en AGO werken we daar stevig aan verder.

  Informatieveiligheid

  De hybride werkplek is niet de enige uitdaging die er na de coronacrisis op ons afkomt. De nood aan informatieveiligheid zowel in de Cloud als op onze toestellen neemt ook sterk toe. Er zijn nu immers veel meer pogingen om onze systemen binnen te dringen. We moeten ons daar op aanpassen. In samenwerking met de collega’s van informatieveiligheid starten we daarom dit jaar nog aan een traject om onze toestellen (laptops, mobiles, enz.) beter te beschermen en onze cloud-security zo modern mogelijk te maken.

  ‘Samen werkt!’ is onze nieuwe campagneslogan. We brengen dat maximaal in de praktijk!