chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Wijziging in de distributie van de data van de Risicozones overstromingen

  dinsdag, 30 januari 2018

  Vanaf 1 maart 2018 wordt de verdeling van de data van de ‘Risicozones voor overstromingen’, via de distributiekanalen van Informatie Vlaanderen, stopgezet. De gegevens zullen niet meer aangeboden worden, noch via de Downloadtoepassing, noch via de raadpleegservice ‘WMS Vlaamse Milieumaatschappij’ die door Informatie Vlaanderen aangeboden wordt. De data kan wel geraadpleegd worden via een WMS op waterinfo.be.

  WMS op waterinfo.be

  De laag met de risicozones voor overstromingen zal uit de ‘WMS Vlaamse Milieumaatschappij’ verwijderd worden. Toepassingen die gebruik maken van deze laag dienen over te schakelen op de volgende WMS-raadpleegdienst op waterinfo.be: http://inspirepub.waterinfo.be/arcgis/services/Risicozones_overstroming_2017/MapServer/WMSServer.  

  Deadline 1 maart 2018

  Indien u toepassingen hebt die gebruik maken van de ‘WMS Vlaamse Milieumaatschappij’, heeft u nog tot 1 maart 2018 de tijd om de nodige aanpassingen door te voeren: de laag met de Risicozones blijft tot dan ter beschikking in de ‘WMS Vlaamse Milieumaatschappij’.

  Informatie Vlaanderen biedt geen ondersteuning meer aan voor het gebruik van deze dataset.

  Data steeds actueel op Geopunt

  Er verandert niets aan de beschikbaarheid van de data van de Risicozones voor overstroming in Geopunt Kaart: de informatie van de meest recente informatie van de Risicozones voor overstromingen blijft hier doorlopend consulteerbaar (thema Natuur en Milieu > Water), en in de Geopunt Kaarttoepassing Bouwen.

  De kaart met de Risicozones voor overstroming wordt ook bekendgemaakt op www.waterinfo.be/watertoets (Koninklijk besluit van 20 september 2017 tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 februari 2007 tot afbakening van de risicozones bedoeld in artikel 68-7 van de wet van 25 juni 1992 op de landverzekeringsovereenkomst, B.S. 22 december 2017).