chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Doe mee met Mobiele Maandag van De Lijn

  dinsdag, 10 april 2018

  Met z'n allen op maandag minder de auto in en voor combimobiliteit kiezen. Dat is het doel van ‘Mobiele Maandag’, de nieuwe campagne van De Lijn. Schrijf je in en sluit je aan bij de Mobiele Maandaggroep 'Vlaamse overheid'. 

  Met de campagne ‘Mobiele Maandag’ wil De Lijn je aansporen om kritisch na te denken over je verplaatsingsgewoontes en minstens één dag per week te kiezen voor een andere manier om je te verplaatsen. Schrijf je in en sluit je aan bij de Mobiele Maandaggroep 'Vlaamse overheid'.

  Daag je familie, vrienden en collega's uit en maak kans op mooie prijzen!

  Met je auto tot aan de P+R gereden? Dat is Mobiele Maandag. Ben je gefietst naar je voetbaltraining? Ja, ook dat is Mobiele Maandag. Maar hoe start je daar nu mee? En hoe hou je het vol? Laat je op de mobielemaandagwebsite inspireren door de beste tips, laatste nieuwtjes en ervaringen van echte mobielemaandagmeesters. Je kunt er ook events aanmaken.

  File? Niet mijn schuld!

  3 op de 4 Vlamingen vindt de ander verantwoordelijk voor fileprobleem. Dat blijkt uit een onderzoek dat De Lijn liet doen naar de houding van de Vlaming tegenover (combi)mobiliteit. Combimobiliteit is het combineren van verschillende vervoermiddelen zoals de fiets, te voet, de bus of tram, de auto … om op je bestemming te geraken.

  De mobiliteitsfrustraties kwamen in dit onderzoek bij 1000 Vlamingen duidelijk naar boven: bijna alle ondervraagden (91 %) gaven aan dat we te veel stilstaan in het verkeer. 93 procent van de Vlamingen aan dat het mobiliteitsprobleem steeds erger wordt en dat er dringend oplossingen moeten komen. Toch voelt 74 procent zichzelf niet verantwoordelijk voor de files. 

  ‘De files in Vlaanderen waren nog nooit zo zwaar als in 2017', zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn. 'Als we de fileproblematiek en het bijhorende leed écht willen oplossen, moeten we allemaal ons steentje bijdragen. Ook bij De Lijn willen we onze verantwoordelijkheid daarin nemen en mensen aansporen om meer te kiezen voor combimobiliteit. Daarom lanceren we vanaf volgende week Mobiele Maandag.’

  Schrijf je in.