chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  En de winnaars van de e-FA award zijn...

  donderdag, 24 juni 2021

  Tormax en Billit aan de zijde van het bedrijfsleven en de publieke organisaties Stad Antwerpen en VDAB zijn de winnaars van de e-FA awards van de Vlaamse overheid.

  Uitreiking eFA awards Vlnr: Administrateur-generaal Frank Geets, Projectleider e-Procurement Johan Van Steelandt, Projectleider e-Invoicing Lien Wauters-Van der Taelen, Adjunct-kabinetschef Jan Smedts

  Met de toekenning van de e-facturatie awards loven minister-president Jan Jambon en administrateur-generaal Frank Geets de grote inspanningen die bedrijven en overheden de jongste jaren leverden om hun facturatieprocessen te optimaliseren en te digitaliseren. Vlaanderen voegt zich met dit e-facturatieproject bij de Europese koplopers en werd hiervoor vroeger reeds gelauwerd door de Europese Commissie.

  De voorbije jaren is immers gigantisch veel werk verzet op het vlak van e-invoicing. Vrijwel alle boekhoudpakketten op de Belgische markt kunnen probleemloos Peppol-facturen zenden. Alle publieke organisaties in Vlaanderen kunnen e-facturen ontvangen én verwerken. Heel wat lokale besturen overtuigen hun leveranciers om voortaan de stap naar digitalisering van dit ondersteunend proces te zetten. Zes financiële systemen van de Vlaamse overheid halen maand op maand scores van 80 à 90% ontvangen e-facturen en sluiten de facto het tijdperk van de PDF-factuur af.

  e-FA awards zetten koplopers in de kijker

  Tormax stuurt e-facturen via Peppol, wat naadloos aansluit bij hun visie op automatisering en innovatie. Bovendien spelen zij een echte ambassadeursrol in de uitrol van e-facturatie in de B2B omgeving. Billit als jong intermediair bedrijf is één van de belangrijkste dienstverleners op de Belgische e-facturatiemarkt geworden. Bij de overheden zijn de stad Antwerpen en de VDAB van meet af aan koploper. Zij behalen niet alleen bijzonder goede resultaten wat hun e-facturatie betreft, maar leggen zich toe op e-ordering en uitgaande e-facturatie.

  Bekijk het filmpje en de foto's van de uitreiking van de eFA award