Extra infosessie in Hasselt voor steden en gemeenten over het gegevensdelingsplatform MAGDA

maandag, 19 juni 2017

Op donderdag 14 september 2017 organiseert Informatie Vlaanderen een infosessie over het gegevensdelingsplatform MAGDA in Gent. Dezelfde sessie organiseren we ook op dinsdag 26 september in Hasselt. De infosessie richt zich tot vertegenwoordigers van steden en gemeenten. Hierbij wordt een (gedeeltelijk) dubbel programma voorzien. Eén voor gebruikers van MAGDA-services en één voor de technische ondersteuners zoals ICT-personeel en veiligheidsconsulenten.

Inschrijven doe je op deze pagina.

Waarom?

In maart 2017 kregen de Vlaamse Steden en Gemeenten onder impuls van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) een algemene machtiging voor het bevragen van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie of kortweg het kadaster. Gemeenten die hierop inschrijven kunnen toegang krijgen tot de meest recente en volledige kadastrale informatie via de webservices aangeboden door Informatie Vlaanderen.

Informatie Vlaanderen verwacht dat veel steden en gemeenten geïnteresseerd zijn om zich op het gegevensdelingsplatform MAGDA aan te sluiten en hun bestaande toepassingen wel of niet aan te passen om deze webservices te integreren.  Daarom plant Informatie Vlaanderen een infosessie, speciaal gericht op steden en gemeenten.

Wat?

Tijdens het gemeenschappelijk gedeelte van de infosessie stellen we kort het gegevensdelingsplatform MAGDA voor en verstrekken we informatie over de juridische ontwikkelingen rond de nieuwe Europese verordening voor gegevensbescherming.

In de business-sessies geven we inhoudelijke informatie over de diensten die het platform aanbiedt, waaronder deze om het kadaster te bevragen. We eggen het aansluitingsproces uit en lichten kort enkele andere ontwikkelingen en diensten van het MAGDA-platform toe, die eveneens interessant zouden kunnen zijn voor steden en gemeenten. Het gaat onder meer over de lage emissie zone, de geharmoniseerde sociale statuten en het centraal strafregister.

In de technische sessies geven we aandacht aan de technische opbouw van de webdiensten die verkrijgbaar zijn via het MAGDA-platform. We bespreken ook de ook batchservices en bekijken het aansluitingsproces vanuit technische hoek.. We bespreken ook de achtergrond en het gebruik van certificaten .

Tot slot voorzien we aan de hand van een soort speeddates, tijd en ruimte om uw individuele vragen rond uw producten en het inbouwen van de MADGA-webdiensten te beantwoorden.

Waar? 

De infosessie in Gent op donderdag 14 september vindt plaats in het auditorium in het Virginie Lovelinggebouw (VAC Gent) vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. De infosessie in Hasselt op dinsdag 26 september vindt plaats in het auditorium van het Hendrik van Veldekegebouw (VAC Hasselt). Dit gebouw ligt vlakbij het treinstation van Hasselt.

Programma

9:00u

Onthaal – Registratie – Koffie

9:30u

Inleiding: Wat is MAGDA?

10:00u

Business informatie Sessie 1

 

a) Kadasterdiensten ConsultImmo vertaald naar MAGDA-diensten

 

b) Overige beschikbare webdiensten in vogelvlucht

Technische Informatie Sessie 1

 

a) Webservices

 

b) Batchservices

 

11:00u

Pauze

11:15u

Business informatie Sessie 2

 

a) Het MAGDA-aansluitingsproces (vanuit gebruikerskant bekeken)

 

b) Enkele interessante projecten toegelicht

 

Technische Informatie Sessie 2

 

a) Het MAGDA-aansluitingsproces (technisch bekeken)

 

b) Certificaten

 

12:15u

Lunch

13:15u

Privacy in de (MAGDA) kijker

14:00u

De taak van veiligheidsconsulenten en de nood aan goed toegangsbeheer en logging

14:30u

Koffie + dessertje + met speeddate met specialisten

16:00u

Einde


Inschrijven

Inschrijven is gratis, maar verplicht. Je schrijft je in via deze pagina

Meer info?

Als je nog vragen hebt of meer informatie wenst, neem je contact op met de Helpdesk Informatie Vlaanderen