chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Feast of Fools. Bruegel herontdekt

  dinsdag, 9 april 2019
  Schilderij Jean Brusselmans, Carnaval, 1952

  Iedereen kent ze wel, de iconische werken van Bruegel: uitgestrekte landschappen, pittoreske dorpjes en overvolle marktpleinen. Maar Bruegel is meer dan dat. In 2019, 450 jaar na zijn dood, is het tijd om meer te weten te komen over zijn leven.

  In april word je in het Kasteel van Gaasbeek ondergedompeld in de wereld van Bruegel. Tijdens de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ kom je erachter hoe Vlaamse en internationale kunstenaars zich lieten inspireren door het oeuvre van Bruegel. Welke invloed had de Vlaamse meester op James Ensor of Constant Permeke?

  Hedendaagse kunst

  Daarnaast brengen ook heel wat hedendaagse kunstenaars hun interpretatie van de thema’s van Bruegel. Bovendien kun je in de video-installatie van Berlijns theatergezelschap Rimini Protokoll op een interactieve manier zien hoe voedselproductie veranderde sinds de 16e eeuw.

  Wil je deze hommage aan Bruegel zien? Dan kun je van zondag 7 april tot en met zondag 28 juli 2019 de tentoonstelling bezoeken in het Kasteel van Gaasbeek. Tickets kosten 15 euro en je krijgt dan ook toegang tot de kunstwerken in de Museumtuin. Meer informatie vind je op de website van het Kasteel van Gaasbeek.