chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Filmpje: Op controle tegen zwerfvuil met wegentoezichters Patrick en Stefaan

  woensdag, 14 augustus 2019

  Toezichthouders van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hebben tijdens de voorbije Week van de Handhaving 57 pv's uitgeschreven. Tijdens die actieweek tegen zwerfvuil en sluikstorten wordt er in heel Vlaanderen extra controleerd door de politie, maar ook door GAS-vaststellers, lokale of gewestelijke toezichthouders, bijzondere veldwachters, inspecteurs van de Lijn …

  Alle wegentoezichters van AWV die ook gemachtigd opzichter zijn, maakten de voorbije week extra tijd vrij voor controles op zwerfvuil en sluikstorten. Ze waren in totaal met 56 om sluikstorters op heterdaad te betrappen en het achtergelaten afval te controleren en op te halen, wat niet altijd evident is. Dat bleek ook vorige week toen een toezichthouder werd aangereden door een sluikstorter, die hij op heterdaad had betrapt. De AWV-medewerker was een dag werkonbekwaam en AWV diende klacht in bij de politie. 

  Ook wegentoezichters Patrick Verhoeven en Stefaan De Leye van het district Halle namen deel aan de actie. In dit filmpje leggen ze uit hoe ze daarbij te werk gaan. (Lees verder onder het filmpje)

  Het Agentschap Wegen en Verkeer doet regelmatig algemene opruimbeurten langs gewest- en autosnelwegen. In 2016 werd er bijna 3 miljoen kilo afval opgehaald, wat AWV 5,2 miljoen euro kostte. Onderzoek wijst uit dat liefst 77 procent van de Vlamingen zich ergert aan zwerfvuil. 

  Lees meer over de strijd tegen zwerfvuil op mooimakers.be.