chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gebruik sneltesten binnen de Vlaamse overheid (6 april 2021)

  dinsdag, 6 april 2021

  Werknemers die door de aard van hun functie niet kunnen telewerken, krijgen van de Vlaamse overheid vanaf nu de mogelijkheid om zich herhaaldelijk (twee keer per week gedurende een maand) te  laten testen met antigeen sneltesten. Opgelet: de departementen en agentschappen beslissen of ze al dan niet sneltesten willen inzetten, maar kunnen werknemers niet verplichten om ze te gebruiken. Individuele werknemers kunnen de testen niet zelf aanvragen.

  Repetitief testen met sneltesten biedt als voordeel dat eventuele besmettingen sneller kunnen opgespoord worden waardoor de continuïteit van de  dienstverlening van de Vlaamse overheid beter gegarandeerd blijft. Het is een aanvulling op de geldende maatregelen die nog steeds moeten nageleefd worden, ongeacht het testresultaat.

   De Vlaamse overheid heeft sneltesten aangekocht. Het Agentschap Overheidspersoneel heeft samen met Het Facilitair Bedrijf en het Agentschap Zorg en Gezondheid een kader (zie onderaan) uitgewerkt om het gebruik van sneltesten binnen de Vlaamse overheid te stroomlijnen. Wil uw departement of agentschap gebruik maken van sneltesten? Neem dan contact op met uw preventieadviseur of mail naar gdpb@vlaanderen.be.

  Binnenkort koopt de Vlaamse overheid ook zelftesten aan. Zodra die beschikbaar zijn, volgt daarover ook communicatie.

  Kader sneltesten.pdf