chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gebruikersbeheer: algemene leesrechten voor de lokale beheerders van de Vlaamse overheid

  vrijdag, 12 januari 2018

  Voor steeds meer toepassingen wordt in Gebruikersbeheer voor medewerkers van de Vlaamse overheid gebruik gemaakt van “gedeelde rechten”. Dat betekent dat een recht kan toegekend zijn op verschillende werkrelaties maar dat er steeds een “primaire” werkrelatie is waarvoor zo’n recht uitoefening kent.

  Om goed beheer te kunnen doen op dergelijke rechten is het noodzakelijk dat lokale beheerders de volledige situatie in Gebruikersbeheer voor hun mensen kunnen zien. Tot nu toe kon dat niet met alle moeilijkheden tot gevolg.

  Het Facilitair Bedrijf heeft de nodige maatregelen genomen om lokale beheerders van de Vlaamse overheid volledige leesrechten te geven in Gebruikersbeheer. Uiteraard zullen zij slechts kunnen aanpassen waarvoor ze als lokale beheerder de beheerdersrechten hebben.

  We plannen deze wijziging klaar te hebben in de testomgeving van het Gebruikersbeheer voor de doelgroep medewerkers van de Vlaamse overheid. Na grondig testen, brengen we dit naar de productieomgeving. We zullen hierover een berichtje op de startpagina van gebruikersbeheer zetten.

  Nog dit:

  • De knop “gebruikersrecht toekennen” zal bij elke werkrelatie zichtbaar zijn. Elke lokale beheerder zal op die knop kunnen klikken en het proces kunnen doorlopen. Wie echter GEEN lokale beheerder is voor de entiteit in kwestie zal pas OP HET EINDE van het proces een foutmelding krijgen. Je zal dus GEEN rechten kunnen toekennen voor entiteiten waarvoor je geen lokale beheerder bent al zou je mogelijk denken van wel.
  • Op termijn willen we dit beter oplossen door een aantal nieuwe functionaliteiten toe te voegen die het lokale beheerders makkelijker moeten maken om actie te ondernemen naar elkaar toe. Maar we wilden hier niet op blijven wachten.