chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gebruikersbeheer - release op productieomgeving op 18 november

  donderdag, 14 november 2019

  Gebruikersbeheer niet beschikbaar tijdens release

  Het Gebruikersbeheer zal niet beschikbaar zijn op maandag 18 november tussen 7u30 en 9u00. Je zal dus niet kunnen aanmelden op het Gebruikersbeheer om gebruikersrechten te beheren. Alle gebruikersrechten die vóór 7u30 al toegekend werden blijven uiteraard werken.

  Wat zit er in de release? 

  In de release ligt de focus op de volgende functionaliteiten: 

  • WERKRELATIES. Er werden verbeteringen aangebracht i.k.v. de verwerking van acties die uitgevoerd worden voor werkrelaties en hun gebruikersrechten.
   Zo kan de begindatum van een gebruikersrecht niet langer voor de begindatum van een werkrelatie liggen. Dit zal ervoor zorgen dat er zich geen foutmeldingen meer zullen voordoen bijvoorbeeld bij het opladen van deze informatie via bulk upload.
   Lokale beheerders kunnen nu ook zelf shared entitlements die vervallen zijn verwijderen en krijgen niet langer een onterechte fout als ze een werkrelatie willen activeren die een shared entitlement bevat. M.a.w. de verwerking van werkrelaties en gebruikersrechten zal nu stabieler verlopen waarbij ‘technische’ foutmeldingen vermeden worden.
  • SYNCTOOL. Verbeteringen aan de synctool zodat deze sneller en met minder manuele tussenkomst kunnen verwerkt worden. De foutboodschappen werden duidelijker gemaakt, de datum van laatste wijziging word nu correct opgeslagen, er kunnen nu zowel lege als ingevulde KBO nummers meegegeven worden en bij het verwijderen van een werkrelatie moet de categorie niet langer ingevuld worden.
   Toepassingen die enkel het UPDATE recht hebben bij de synctool kunnen nu ook werkrelaties wijzigen via de synctool. M.a.w. we hebben de stabiliteit van de synctool verbeterd en ‘technische’ foutmeldingen weggewerkt.

  Meer informatie over deze release vind je in de  releasenotes

  Volgende release naar testomgeving? 

  De volgende release van het Gebruikersbeheer op de testomgeving is gepland op maandag 2 december om 7u30. Meer informatie over onze verdere releaseplanning vind je op de website van het Gebruikersbeheer.

  Contacteer ons

  Ondervind je toch problemen, aarzel dan niet om onze helpdesk 1700 te contacteren.
  Heb je feedback over het Gebruikersbeheer, de communicatie, of de
  releasenotes? Contacteer ons via gebruikersbeheer@vlaanderen.be