chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid evolueert verder

  donderdag, 30 november 2017

  80% van de gebruikers van het Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid komt slechts sporadisch met de toepassing in contact. Het gaat dan vooral over de hele grote groep van ‘kleine ondernemers’ die we bedienen. Het gebruikersbeheer is nog niet voldoende intuïtief voor deze gebruikers. Daarnaast moeten ook nieuwe lokale beheerders snel en makkelijk hun weg vinden in het Gebruikersbeheer. Tegelijk is het belangrijk dat we voor de lokale beheerders van grote organisaties zorgen voor een efficiënte toepassing zodat ook zij efficiënt hun taak kunnen uitvoeren.

  Op 19/09/2017 werd daarom in het Herman Teirlinck gebouw te Brussel de eerste fase voor de realisatie van een gebruiksvriendelijk en intuïtief Gebruikersbeheer voorgesteld. Tegelijk was er die dag ook een inputsessie waarbij feedback kon gegeven worden op de voorstellen. De presentatie geeft meer informatie van het doel en de fasering .

  Wat verandert er?

  De komende release (december 2017  - januari 2018) concentreert zich vooral op de nieuwe gebruikersinterface om snel iemand te kunnen toevoegen en een recht te kunnen geven. Alle andere functionaliteiten blijven voorlopig beschikbaar in hun huidige vorm. In de loop van 2018 komen de andere functionaliteiten allemaal aan bod.

  Daarnaast worden ook een aantal kleine aanpassingen meegenomen: bugfixing, nieuwe functionaliteiten voor afhankelijke projecten,… .

  Sneak preview van de nieuwe schermen

  Nieuw scherm Gebruikersbeheer

  Timing en fasering

  Tegen begin januari 2018 wil Het Facilitair Bedrijf een eerste fase van dit project uitrollen in productie ten voordele van een aantal grote toepassingen binnen de Vlaamse overheid. Denk maar aan het ondernemersloket, de subsidietoepassing van FIT, eerder al de KMO-portefeuille, … . Dit zijn allemaal toepassingen die net de vele kleine gebruikers willen bedienen.

  Release naar testomgeving

  Om dit te realiseren zal Het Facilitair Bedrijf in december 2017 een aantal keer een release doen naar de testomgeving. Die zal daardoor op bepaalde momenten niet beschikbaar zijn én zal er dan ook al anders uitzien.

  Geplande onbeschikbaarheid testomgeving Gebruikersbeheer

  • Maandag 4 december vanaf 17u (zeker)
  • Vrijdag 15 december vanaf 17u (zeker)
  • Vrijdag 22 december vanaf 17u (optioneel)
  • Vrijdag 5 januari vanaf 17u (optioneel)

  Release naar productieomgeving

  Op 8, 9 of 10 januari willen we deze release naar productie brengen. Van zodra hierover meer zekerheid is zullen we deze datum ook exact communiceren.  Tijdens deze release is het Gebruikersbeheer niet beschikbaar. Toepassingen waarvoor je een gebruikersrecht nodig hebt, zullen wel beschikbaar zijn op voorwaarde dat mensen voor de onbeschikbaarheid het nodig recht al hadden.

  Alle informatie over de onbeschikbaarheid wordt ook op de startpagina van Gebruikersbeheer gezet (zowel in de test- als de productieomgeving).