chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Gezocht: figuranten met een mening

  vrijdag, 19 oktober 2018

  Binnenkort heeft de Vlaamse overheid een vernieuwde deontologische code. Het Agentschap Overheidspersoneel zoekt daarom collega’s die in een filmpje hun mening willen geven over een aantal ‘hot topics’ uit de code zoals:

  • Je mening geven (spreekrecht, omgaan met sociale media en met journalisten): vind je dat je altijd je mening moet kunnen geven, online en offline? Is er een verschil? Moet je soms voorzichtig zijn?
  • Een relatiegeschenk krijgen: hoe reageer je daarop? Zijn er afspraken in jouw team of entiteit? Waarom kan dat wel of niet? Waar moet je op letten?
  • Combineren van activiteiten: heb je een bijberoep of ben je naast je job ook vrijwilliger of lid van een vereniging? Bespreek je dat met je chef? Zijn daar afspraken over? 
  • Draaideurconstructies: heb je ervaring met collega’s die vroeger voor de overheid werkten en daarna als zelfstandige of voor een leverancier ingehuurd worden voor een gelijkaardige opdracht bij de Vlaamse overheid? Vind je dat dit kan? Zijn er uitzonderingen? 
  • Gebruik van bedrijfsmiddelen: gebruik je toestellen of andere middelen (bv internet, informatie, gegevens) van de Vlaamse overheid soms voor privégebruik? Waarom kan dat wel of niet? Zijn er uitzonderingen?

  Heb je ervaring met een van die onderwerpen, en/of wil je je duidelijke mening daarover geven in het filmpjes dat gemaakt wordt om alle collega’s van de Vlaamse overheid de vernieuwe code te leren kennen? Of ken jij een collega die daarvoor geschikt is? 

  Laat dat dan voor 6 november weten aan Evodia Uggi van Agentschap Overheidspersoneel: mail evodia.piusiuggi@kb.vlaanderen.be of tel. 0490 66 85 07. 

  Praktisch:

  • De opnames zullen plaatsvinden op woensdag 28 november, maandag 3 december en woensdag 5 december. Je moet je dus op één van die dagen een halve dag vrij kunnen maken om aanwezig te zijn. Laat bij je inschrijving weten welke dag je voorkeur heeft.
  • De opnames gaan wellicht door in het Consciencegebouw in Brussel.