chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Green Deal eiwitshift: uitbreiding vegan aanbod

  maandag, 26 april 2021

  Frank Geets, administrateur-generaal van Het Facilitair Bedrijf ondertekende op 26 april - in coronatijden digitaal - de ‘Green Deal Eiwitshift’. Waar Het Facilitair Bedrijf eerder al actieve partner was in de Green Deal Circulair Bouwen, Green Deal Circulair Aankopen en Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit, willen ze nu ook met de Green Deal Eiwitshift een voortrekkersrol opnemen.

  Naar een betere verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten

  De laatste voedselconsumptiepeiling toont aan dat de consumptieverhouding dierlijke/plantaardige eiwitten op dit moment ongeveer 60/40 is. Het verschuiven van deze verhouding wordt een eiwittransitie of eiwitshift genoemd. 
  Met deze Green Deal streeft men dus naar een betere verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in het Vlaamse voedingspatroon. Om zo naar een gezond, milieuverantwoord en evenwichtig voedingspatroon van ieder van ons te evolueren.

  Uitbreiding van het vegetarisch aanbod, inclusief een vegan aanbod

  Het Facilitair Bedrijf zet al enkele jaren in op een gezond, gevarieerd en duurzaam voedselaanbod. Zo is er al jaren een uitgebreid vegetarisch aanbod. Het aanbod broodjes en dagschotels biedt standaard vegetarische alternatieven. Het ruime gamma aan vegetarische producten wordt nu ook uitgebreid met een vegan aanbod. Voor de broodjes waren er reeds vegan alternatieven en op termijn zal er worden gestreefd naar wekelijks minimaal één veganistische warme maaltijd.

  In samenwerking met BE Vegan worden er workshops georganiseerd voor alle chefs en koks om hen voldoende bewust te maken van veganistisch koken.

  Dit jaar wordt er ook nog een nieuwe aanbesteding van vegetarische voeding uitgebracht waar vegan producten in een aparte rubriek zullen worden opgenomen.