chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Hendrik Conscience- en Herman Teirlinckgebouw behalen zilveren medaille als Cycle Friendly Employer

  dinsdag, 12 februari 2019
  Frank Geets ontvangt Cycle Friendly Employer award

  De ‘Cycle Friendly Employer’-certificates of CFE-certificates zijn de Europese labels voor fietsvriendelijke bedrijven. Ze worden uitgereikt in 10 Europese landen, waaronder België. Een werkgever kan meedingen voor zo’n certificaat voor ieder van zijn gebouwen.

  Dankzij de inspanningen van Het Facilitair Bedrijf kan de Vlaamse overheid zich vandaag een fietsvriendelijke werkgever noemen voor het Hendrik Conscience- en Herman Teirlinckgebouw. In beide gebouwen werd flink geïnvesteerd in de fietsinfrastructuur. De Vlaamse overheid is bovendien de eerste werkgever in België die hiervoor een zilveren medaille behaalt!

  Voorts zet Het Facilitair Bedrijf fietsers in de bloemetjes via fiets-promotie-acties en maakt het uitlenen van een dienstfiets eenvoudig. Je hebt daarbij de keuze uit plooifietsen, stadfietsen of elektrische fietsen.

  Deze lijn trekt Het Facilitair Bedrijf door in alle grote gebouwen. Waar mogelijk, worden fietsvoorzieningen verbeterd en organiseren ze de komende jaren nog fiets-promotie-acties.

  Een fietsende collega aan het woord

  Ik heb terug meer beweging, het spaart me een pak onkosten uit en ik verlies minder nutteloze verplaatsingstijd. Ik zou het iedereen aanraden.
  Wouter Van Reeth - INBO
  Wouter Van Reeth laat vouwfiets controleren Wouter Van Reeth

  'Ik heb al een plooifiets sinds 2002 die ik voor het traject van en naar het station gebruikte. Ondertussen heb ik de trein voor een snelbus geruild, maar m’n vouwfiets brengt me nog steeds snel naar en van de bushalte.   
  Zo'n kleine rit is voor mij 's morgens ook de perfecte manier om wakker te worden, met koffie alleen lukt dat niet zo best. In Laken stap ik af, en dan is het maar een paar minuutjes bergaf bollen tot op de Havenlaan bij het Herman Teirlinckgebouw.'

  'De helft van ons team van 8 mensen komt met de plooifiets naar Brussel. De jongere collega’s hebben een iets recenter model, met meer versnellingen, toeters en bellen. Maarten fietst naar het station van Mechelen en neemt daar de trein naar Brussel-Noord. Van daar fietst hij voort naar het Herman Teirlinckgebouw. Katrijn fietst van Borgerhout naar Antwerpen-Centraal en spoort naar Brussel-Noord. Peter is de meest sportieve, die fietst elke ochtend 8 kilometer van Wondelgem naar Gent Sint-Pieters en neemt daar de trein naar Brussel.'