chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Het Facilitair Bedrijf gaat voor circulair papier

  woensdag, 6 februari 2019
  Circulair papier

  Op 6 februari tekende Frank Geets, administrateur-generaal van Het Facilitair Bedrijf een meerpartijenovereenkomst voor circulair papier.

  Kantoorpapier wordt vaak, doordat het in één grote massa met bont papier en karton afgevoerd wordt, verwerkt tot een ander product bv. tissuepapier. In de praktijk betekent dit veelal de laatste fase in het recyclageproces. Door vanaf nu het wit kantoorpapier in alle VAC's apart te sorteren zorgt Het Facilitair Bedrijf ervoor dat dit opnieuw tot wit kantoorpapier kan verwerkt worden. Zo is het dus mogelijk om dit papierafval tot 7 keer te recycleren. 

  Het Facilitair Bedrijf engageert zich om oud wit kantoorpapier te sorteren afzonderlijk van het bont papier en om gerecycleerd kantoorpapier aan te kopen. Renewi zamelt het oud wit kantoorpapier in om te versnipperen waarop Steinbeis het recycleert tot wit kantoorpapier. Ten slotte verkoopt Staples het gerecycleerd wit kantoorpapier aan Het Facilitair Bedrijf.

  Het Facilitair Bedrijf meldde deze meerpartijenovereenkomst voor circulair papier ook aan als project in het kader van de Green Deal Circulair Aankopen.

  Circulaire economie
  In een circulaire economie worden tal van strategieën toegepast om materialen en producten zo hoogwaardig mogelijk te blijven inzetten in de economie. Ze worden hersteld, hebben een hoge tweedehandswaarde, zijn upgradebaar, kunnen makkelijk uit elkaar gehaald worden en omgevormd worden tot nieuwe producten. De gekozen materialen zijn bij aanvang gerecycleerd of biogebaseerd, en bij het levenseinde recycleerbaar of afbreekbaar.

  circulair