chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  ING blijft huisbankier tot 2024

  dinsdag, 13 augustus 2019

  Voor de derde keer op rij kiest de Vlaamse regering voor ING België als huisbankier van de Vlaamse overheid en haar agentschappen. De officiële ondertekening van het contract door beide partijen staat gepland voor begin volgend jaar.

  De Vlaamse overheid schrijft om de vier jaar een openbare aanbesteding uit om een nieuwe huisbankier te selecteren. Eind 2011 werd ING België voor het eerst verkozen voor een periode van vier jaar. Deze overeenkomst werd hernieuwd in 2015. Voor de periode 2020-2024 werd in mei 2019 een nieuwe aanbesteding uitgeschreven, waarbij ING België opnieuw als winnaar uit de bus kwam. Na het verstrijken van deze periode kan de opdracht trouwens nog tweemaal verlengd worden met telkens twee jaar.

  Het contract is van toepassing op de Vlaamse ministeries en de 50 agentschappen van de Vlaamse overheid (o.a. De Lijn, Flanders Investment & Trade, Sport Vlaanderen, VDAB, VRT,…). Naar aanleiding van de Vlaamse Codex Overheidsfinanciën komen daar in het begin van 2020 nog een 50-tal agentschappen bij. ING België verzorgt niet alleen het betalingsverkeer. De bank stelt ook eventuele bankwaarborgen ter beschikking.