chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie 2020

  zondag, 17 mei 2020

  Op zondag 17 mei is het de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT), met daaropvolgend de IDAHOT-week. Vind jij een diverse werkvloer binnen de Vlaamse overheid waar iedereen zich goed voelt ook belangrijk? Wil je je blik op seksuele oriëntatie en genderidentiteit verruimen?

  Wat is IDAHOT?

  Sinds 1990 is het op 17 mei de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, ook wel bekend onder de Engelstalige afkorting IDAHOT. Gelijke rechten voor holebi, transgender en intersekse personen in Vlaanderen lijken ondertussen vanzelfsprekend, maar toch is er nog vaak sprake van discriminatie en onbegrip. De Vlaamse overheid werkt daarom aan een werkvloer waar iedereen zich thuis kan voelen. Tijdens deze IDAHOT-week zetten we dit extra in de kijker, weliswaar digitaal omwille van corona.

  IDAHOT tijdens corona

  Wegens coronamaatregelen gaat onder andere de Belgische Pride niet door. Het personeelsnetwerk Overuit hoopt de IDAHOT-activiteiten op te pikken in het najaar, op 11 oktober is het namelijk Coming-out day

  Ook in deze coronaperiode is het belangrijk om stil te staan bij het streven naar gelijke rechten en een inclusieve werkvloer. Zo kan de sociale afzondering mogelijk zwaarder doorwegen voor holebi, transgender en intersekse collega’s wanneer ze zich in hun thuisomgeving niet volledig kunnen uiten of wanneer bepaalde zorgtrajecten stopgezet zijn.

  Houd deze week ook je ogen open voor regenboogvlaggen. Net als vele steden en gemeenten hangt ook de Vlaamse overheid deze vlaggen uit als steun voor verdraagzaamheid en een open werkcultuur.

  Wil jij ook je steentje bijdragen en mee aandacht schenken aan IDAHOT? Dan kun je de regenboogvlag in je eigen mailhandtekening zetten. Download hiervoor het onderstaande logo.

  Meer informatie

  Ben je op zoek naar meer informatie over IDAHOT of over hoe we binnen de Vlaamse overheid samen kunnen werken aan een LGBTI-inclusieve werkvloer? Raadpleeg dan de onderstaande webpagina’s.

  Heb je misschien interesse om je eigen ervaringen te delen, of wil je deel uitmaken van het personeelsnetwerk Overuit? Bekijk dan zeker eens deze informatie:

  Interessante artikels

  Contact

  Meer informatie of een vraag?

  Dienst Diversiteitsbeleid
  Havenlaan 88, bus 33
  1000 Brussel
  diversiteitsbeleid@vlaanderen.be