chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Je laten vaccineren is het beste plan

  maandag, 17 mei 2021

  Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Je laten vaccineren is dus het beste plan. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zo kunnen we samen het coronavirus verslaan en het gewone leven weer oppikken. 

  Op dit moment krijgen wekelijks bijna 400.000 Vlamingen een vaccinatie. Dat aantal zal de komende weken nog oplopen. Vanaf eind mei zal bijna overal in Vlaanderen de brede groep van de bevolking, onder 65 jaar en niet behorend tot een risicogroep, aan bod komen. Vlaanderen doet er alles aan om iedereen tegen 11 juli 2021 een 1e keer te vaccineren 

  Als jij aan de beurt bent voor de gratis prik tegen corona, krijg je ongeveer 2 weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging. De brief wordt verstuurd naar je officiële domicilieadres zoals dat bekend is in het rijksregister. Je vindt ook meteen een digitale versie van je uitnodiging via Mijn Burgerprofiel.  

  Benieuwd wanneer jij aan de beurt komt? Via deze tool kan je de richtdatum voor vaccinatie van jouw leeftijdsgroep berekenen. 

  De meeste vaccinatiecentra werken met een systeem van pre-booking. Je krijgt dan een moment voorgesteld waarop je je 1e en 2e vaccinatie krijgt in het vaccinatiecentrum. Valt dat moment tijdens de werkuren? Dan heb je als personeelslid binnen de Vlaamse overheid recht op dienstvrijstelling voor de tijd die nodig is om (bei)de vaccinatie(s) te krijgen, inclusief de verplaatsing. 

  Plan je vakantie deze zomer? Dan roept Agentschap Zorg en Gezondheid je op om rekening te houden met je afspraken voor vaccinaties. Lees hier meer over vaccinatie en vakantie.