chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Kantoor2023: afbreken en opnieuw opbouwen, binnenkort te bewonderen vanop het infopunt

  donderdag, 3 december 2020

  Het is zover! De afbraakwerken aan beide torens zijn gevorderd tot wat nog rest van de sokkel. De circulatiekernen zijn dus nu volledig zichtbaar. Hoog tijd voor een nieuw timelapsefilmpjeMaar we hebben meer nieuws. Zo zijn de voorbereidingen voor de funderingswerken gestart en krijgt het infopunt en uitkijkpunt stilaan meer vorm.

  Voorbereiding funderingswerken 

  Er werd gestart met de grondwaterverlaging voor de funderingswerken. Het boren gebeurt door grondverdringing, de stalen buizen die onderaan voorzien worden met een boorkop blijven als bekisting achter in de ondergrond. Er worden zo in totaal maar liefst 99 palen geboord onder de toekomstige verbindingsbalk tussen beide torens.  

  Infopunt krijgt stilaan vorm 

  Uitkijkpunt Uitkijkpunt vanop dak WTC 3

  We toonden eerder al beelden van (de buitenkant) van het infopunt op het dak van WTC 3. Nu ook de binnenkant stilaan vorm krijgt, laten we je even mee binnenkijken. Dit infopunt is vooral bedoeld om werkvergaderingen over Kantoor2023 te laten plaatsvinden. Het zal ook het punt zijn waar bezoeken in de toekomst kunnen plaatvinden, want vanop het uitkijkpunt heb je een ideaal zicht op de bouwwerken.