chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Kantoor2023: een werkdag als kraanbestuurder

  maandag, 12 april 2021

  De ontmanteling van de WTC-torens is bijna voltooid. Een van de personen die hierbij geholpen heeft, is Jean-Claude, kraanbestuurder. Vanop een hoogte van maar liefst 115 meter bestuurde hij de kraan! Met een spectaculair zicht op de werken en de omgeving!

  Terwijl de kraanbestuurder de instructies volgt van een collega op de begane grond, worden containers en andere zware objecten gehesen en getild en op de juiste plek terug neergezet. Jean-Claude scheidde zo onder andere het aluminium van het beton voor de recyclage ervan tot nieuw hoogwaardig beton. 

  Alles houdt risico’s in, niets is gemakkelijk. Je moet echt nauwkeurig zijn en weten wat je doet. Elke fout kan namelijk fataal zijn.
  Jean-Claude, kraanbestuurder

  Een job als kraanbestuurder is geen sinecure. Integendeel. Niet alleen moet je beschikken over een schitterend ruimtelijk en technisch inzicht waarbij dieptes en afstanden correct ingeschat moeten worden, maar ook een goed beheer van de risico’s is een absolute must. De verantwoordelijkheid is enorm en elke foute inschatting kan fataal zijn.

  Benieuwd hoe een werkdag van Jean-Claude eruitziet? Bekijk dan onderstaande video!