chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Klankbordgroepen voor mandatenbeheer voor ondernemingen (02/02/2022)

  vrijdag, 14 januari 2022

  In 2022 bouwen Digitaal Vlaanderen en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) samen aan een vernieuwd mandatenbeheer voor ondernemingen, in het kader van het programma “Vlaanderen Radicaal Digitaal II”. 

  Via mandaten kunnen ondernemingen aan derde organisaties of personen (b.v. een boekhouder) toelating geven om in naam van hun onderneming bepaalde diensten aan te vragen of bepaalde handelingen te doen. 

  Er bestaat vandaag al een mogelijkheid om met mandaten te werken voor de dienstverlening van de Vlaamse overheid en van lokale besturen, maar dit is nog onvoldoende gebruikersvriendelijk voor ondernemingen. Zo moeten ondernemingen in veel verschillende systemen acties doen vóór het mandaat effectief is opgezet en is het vaak onduidelijk wat je exact met de mandaten kan doen. 

  Het doel van het nieuwe project is dat ondernemingen vanaf 2023 hun mandaten kunnen beheren op het e-loket voor ondernemers (www.e-loketondernemers.be), op dezelfde plaats waar ze de eigenlijke producten van de Vlaamse overheid en van lokale besturen afnemen en weergegeven in een voor elke onderneming begrijpelijke structuur en terminologie. 

  Vorig jaar hebben we heel wat voorbereidend werk gedaan en hebben we veel gesprekken gevoerd met stakeholders. In 2022 willen we starten met bouwen. We blijven echter steeds op zoek naar feedback van Vlaamse entiteiten of lokale besturen die dienstverlening aanbieden aan ondernemingen en die geïnteresseerd zijn in het werken met mandaten. 

  Op 02/02/2022 organiseren we daarom 2 klankbordgroepen waarin we het project gaan toelichten en jullie feedback willen verzamelen: 

  Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor een van beide sessies via de bovenstaande hyperlinks.