chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Lancering Mijn Burgerprofiel op platform voor ethische hackers

  dinsdag, 31 augustus 2021

  Digitaal Vlaanderen werkt sinds 1 september 2021 samen met Intigriti om meldingen te krijgen van ethische hackers. Zij kunnen het Digitaal Vlaanderen laten weten als er een bepaalde kwetsbaarheid te vinden is die het agentschap over het hoofd gezien heeft.

  Hoe werkt het?

  Intigriti is een platform voor ethische hackers. Deze gaan op zoek naar kwetsbaarheden op websites en apps en melden deze via dat platform. Intigriti doet een eerste check om te zien of de melding valabel is en stuurt ze dan door naar de eigenaar van de site of app.

  Van zodra bevestigd is dat de melding exploiteerbaar is, gaan de ontwikkelaars aan de slag om de kwetsbaarheid de wereld uit te helpen. Dit gebeurt (deels) in dialoog met die ethische hacker om zeker te zijn dat de melding volledig verholpen is.

  Afhankelijk van het geselecteerde programma en de kwetsbaarheid die ze identificeren, krijgt de ethische hacker er een (financiële) beloning voor.

  Wat is de huidige scope?

  Digitaal Vlaanderen begint met Mijn Burgerprofiel, en breidt daarna uit richting vlaanderen.be en de veiligheidsbouwstenen Toegangsbeheer en Gebruikersbeheer. Verdere uitbreidingen daarna zijn uiteraard mogelijk.

  Er zijn andere entiteiten ook in opstartmode om bij hen dezelfde testen te laten uitvoeren.

  Zelf meedoen?

  Digitaal Vlaanderen heeft een licentie voor verschillende programma’s. Heb je interesse om als entiteit mee te doen? Contacteer ons dan op security@vlaanderen.be.