chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Lunchsessie 12/09: hoe scoort België voor duurzaamheid?

  vrijdag, 6 september 2019
  Duurzame ontwikkeling SDG

  Kom op donderdag 12 september naar een lunchsessie waarop Jean-Maurice Frère van het Federaal Planbureau het Federaal rapport rond duurzame ontwikkeling 2019 toelicht.

  Sustainable Development Goals

  Om mondiale uitdagingen zoals armoede, ongelijkheid, klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit aan te pakken, hebben alle landen in de wereld de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s) aangenomen.

  Ook België heeft zich ertoe verbonden om de 17 SDG's te bereiken tegen 2030. Het Federaal rapport rond duurzame ontwikkeling 2019 stelt vast dat we in België die doelstellingen echter niet zullen bereiken bij een voortzetting van de huidige trends.

  Federaal rapport rond duurzame ontwikkeling 2019

  Het Federaal rapport rond duurzame ontwikkeling 2019 geeft antwoorden op een aantal vragen. Tijdens de lunchsessie zal Jean-Maurice Frère van het Federaal Planbureau deze aan de hand van het document en meer achtergrondinfo toelichten:

  • Waar staat België?
  • Welke politieke prioriteit is er voor duurzame ontwikkeling?
  • Hoe kunnen we het beleid voorbereiden?

  Misschien verwacht je een negatief antwoord, maar er zijn ook positieve zaken te melden. Bij afwezigheid van politieke impulsen om de SDG’s te realiseren hebben de federale overheidsdiensten toch concrete acties opgezet. Inspiratie en opstekers voor de Vlaamse ambtenaren? 

  Daarnaast laten twee casestudies zien hoe je de SDG's kan gebruiken bij de voorbereiding van een consequent duurzame ontwikkelingsbeleid. 

  Praktisch en inschrijven

  De lunchsessie vindt plaats op donderdag 12 september van 12 tot 13.30 uur in het klein auditorium (1.43, Toots Thielemans) van het Herman Teirlinckgebouw. Vanaf 11.30 uur kun je deelnemen aan een broodjeslunch in de binnentuin (0.10) op het gelijkvloers.

  Schrijf je nu in.

  We ontvangen je inschrijving graag ten laatste op dinsdag 10 september om de broodjeslunch te kunnen plannen. Eet je niet mee, dan kun je ook op de dag zelf nog aansluiten.

  Meer informatie

  Lees meer over het Federaal rapport rond duurzame ontwikkeling 2019 en de lunchsessie.

  Heb je vragen? Stuur een mail naar duurzameontwikkeling@vlaanderen.be