chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Maak jij in 2020 deel uit van het Lerend Netwerk Participatie?

  maandag, 13 januari 2020

  Ben je gedreven door participatie? Op zoek naar inspiratie? Benieuwd hoe collega's hun participatieknopen ontwarren? Wil je inzicht krijgen in hoe je zelf in je projecten staat? Aan ervaring en enthousiaste initiatiefnemers rond participatie is er in Vlaanderen zeker geen gebrek. Waar het wel nog aan ontbreekt, is het bundelen, delen en verdiepen van praktijkervaring.

  Lerend Netwerk Participatie

  Meer kennisdelen kan de participatiepraktijk in Vlaanderen nochtans fundamenteel versnellen. Om deze leemte op te vullen, zijn collega’s Ilse Dries en Merijn Van den Eede (Kenniscentrum Participatie van DKB), samen met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten, in 2019 gestart met een Lerend Netwerk met een groep mensen die al enkele jaren actief zijn rond participatie.

  Vijf bijeenkomsten

  In 2019 kwamen zo’n 30 mensen met ervaring in participatie vijf keer een volledige dag samen. Ilse en Merijn willen daar in 2020 een vervolg aan breien. Ze begeleiden graag opnieuw een Lerend Netwerk Participatie, waar collega’s van de Vlaamse overheid, lokale besturen of organisaties die gefinancierd worden door de VO aan kunnen deelnemen.

  De geplande data zijn: donderdag 26 maart 2020, dinsdag 9 juni 2020, dinsdag 29 september 2020, dinsdag 24 november 2020 en dinsdag 2 februari 2021. De inhoud van de bijeenkomsten krijgt vorm in samenspraak met de groep. De focus zal liggen op kennisdelen en concrete ervaring uitwisselen, inspiratie opdoen, uittesten van wat we geleerd hebben, inzicht krijgen in je persoonlijke kwaliteiten en deel uitmaken van een ondersteunend platform.

  Interesse?

  DKB was in 2019 vertegenwoordigd in het Lerend Netwerk Participatie. Ilse en Merijn hopen om ook dit jaar een aantal collega’s te kunnen verwelkomen.

  Wil je graag meedoen? Stuur dan uiterlijk tegen maandag 18 februari een korte motivatie naar Ilse Dries en Merijn Van den Eede. Laat hen weten wat jij denkt te kunnen inbrengen in een lerend netwerk, maar ook wat je er voor jezelf of voor je organisatie hoopt uit te halen.

  Deelname is gratis. Je engageert je er wel toe om zeker op de vijf bijeenkomsten aanwezig te zijn. Voor meer informatie kan je terecht bij Ilse of Merijn. Je kan ook een kijkje nemen op de website van het Kenniscentrum Participatie.