chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Maatregelen in de gebouwen vanaf 9 juni 2021 (12 mei 2021)

  maandag, 17 mei 2021
  • Vanaf 9 juni 2021 gaan de grote kantoorgebouwen van de Vlaamse overheid opnieuw normaal open. Het badgeslot aan de buitendeuren en de beperkte openingsuren vervallen. 
  • Wie naar kantoor komt, meldt zich tot en met 30 juni aan bij het onthaal. Het personeelslid krijgt daar een blad om op de werkplek te leggen voor de schoonmaakploeg
  • De restaurants gaan vanaf 9 juni open met een beperkt aanbod. 
  • Vanaf 9 juni gaan de fitnessruimtes opnieuw open. De groepslessen kunnen opnieuw starten vanaf 1 september. 
  • De beperking van de capaciteit in de vergaderzalen blijft. Het Facilitair Bedrijf volgt het aantal reservaties en of die ook effectief gebruikt worden op, om zo de beschikbare vergaderzalen optimaal in te zetten. 
  • Het Facilitair Bedrijf zal extra controles doen en de nodige voorbereidingen treffen voor de inrichting van de veilige werkplek. Het Facilitair Bedrijf focust daarbij op gebouwbeheer en de inrichting van de publieke zones en de vergaderzones. Entiteiten staan zelf in voor de controles op de inrichting van de eigen werkzones. Entiteiten die zelf gebouwen in beheer hebben, worden opgeroepen om extra aandacht te hebben voor ventilatie
  • De huidige richtlijnen voor het dragen van een mondmasker wijzigen voorlopig niet. Als werkgever moet u voldoende mondmaskers voor uw medewerkers op de werkvloer ter beschikking stellen. Entiteiten kunnen mondmaskers aanvragen via Facilipunt. Binnenkort volgt hiervoor een duidelijk kader.